Biljna ulja za zdravu i mladalačku kožu lica

Biljna ulja za zdravu i mladalačku kožu lica

Pored biljnih ekstrakata, u kozmetici nalazimo i mnoštvo biljnih ulja koja svojim svojstvima kožu čine lepom i zdravom. Prirodna biljna ulja su esteri različitih masnih kiselina, od kojih su neke neophodne za naše telo. Primena biljnih ulja u nezi kože jedan je od najprirodnijih načina da Vaša koža ostane mladolika, hidrirana i negovana.

Mnogi ljudi misle da biljna ulja ostavljaju masni trag na koži, ali ova percepcija je potpuno pogrešna! Za razliku od mineralnih ulja i sintetičkih komponenata, koje ostaju na površini kože i uzrokuju problem koji se naziva začepljenje pora, ulja se ne zadržavaju na površini kože, već se upijaju u kožu, neguju je i hidriraju.

Biljna Ulja Za Lice



Biljna ulja sadrže lipide koji se takođe nalaze u površinskom sloju kože, zbog čega su idealan izbor za negu kože. Međutim, sa uljima treba biti oprezan jer je važno da biljna ulja koja koristimo u nezi kože imaju zagarantovano poreklo i kozmetički kvalitet, a da bi se sačuvali vredni sastojci biljnih ulja, ne smeju se zagrevati iznad 60-70 ° C.

 

U nastavku ćemo izdvojiti neka možda manje poznata, ali izuzetno efikasna prirodna biljna ulja.

Arganovo ulje 

Arganovo ulje je jedno od najstabilnijih ulja, a glavni sastojci su mu oleinska i linolna kiselina, karoten i vitamin E. Budući da sadrži velike količine vitamina E, arganovo ulje je posebno pogodno ako je Vaša koža suva, zrela ili sklona borama. Arganovo ulje ima zadatke poput smirivanja kože, regeneracije kože i protivupalnog delovanja, pa je korisno u lečenju kožnih problema kao što su seboreja, dermatitis i psorijaza. Takođe ima antialergijski efekat, pogodan je za regeneraciju oštećene kože i deluje na strije. Kao što se može videti, argan se može koristiti kao rešenje za razne probleme kože, ali i u raznovrsnoj nezi kože. Pored zavidnog efekta zarastanja bora i ožiljaka, arganovo ulje se takođe može koristiti za iritacije i upale kože, kao negu masne kože za regulisanje lučenja sebuma, kao negu kože kod ekcema i kod psorijaze.

Bademovo ulje

Upotreba bademovog ulja u kozmetici je raznovrsna. Bademovo ulje pogodno je za negu suve i osetljive kože, kose i noktiju, nezaobilazno je bazno ulje za masažu, a koristi se i u aromaterapiji. Pored toga, bademovo ulje se takođe može koristiti kao svakodnevna nega lica, jer ne začepljuje pore. Bademovo ulje sadrži mnogo sastojaka koji su neophodni da bi Vaša koža bila zdrava i negovana. Pogodan je za negu svih tipova kože i uspešan je borac protiv kožnih problema kao što su dermatitis, upale, opekotine, ekcemi, psorijaza. S obzirom da se može pohvaliti blagodatima ublažavanja upala, bademovo ulje se posebno preporučuje kao nega suve i osetljive kože. Bademovo ulje pruža koži elastičnost i zato se vrlo često koristi u trudnoći kao prevencija od strija i celulita, kao i bora. Pored toga što je odgovorno za vlaženje, zaštitu i negu kože, rezultat upotrebe bademovog ulja je i mekana i svilenkasta koža, usporavajući starenje kože i poboljšani tonus kože.

Bademovo Ulje Za Zdravu I Lepu Kozu

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje sadrži izvrsnu kombinaciju zasićenih masnih kiselina, koje pomažu u jačanju prirodne barijere kože i obnavljanju hidro-lipidnog zaštitnog sloja kože. Stoga je kokosovo ulje izvrsno u procesima od suštinskog značaja za održavanje zdrave kože, poput regeneracije i hidratacije suve kože, ali i kose. Takođe, hladno ceđeno kokosovo ulje u malim količinama sadrži vitamin E, koji je poznat po svom glavnom zadatku - zaštiti ćelija od oksidativnog oštećenja. Kokosovo ulje pojačava svoj podmlađujući, omekšavajući i hidratantni efekat tako što deluje brzo upijajuće, a kao dodatni bonus ima i antibakterijsko i antifungalno dejstvo.

Susamovo ulje

Susamovo ulje, koje među uljima mnogi nazivaju čudom prirode, izuzetno je korisno za lečenje iritacija kože, raznih nepravilnosti na koži i bolesti poput ekcema i psorijaze. Oslabljena mikrocirkulacija nakon upotrebe susamovog ulja više nije problem, a takođe uspešno leči ogrebotine, rane i druga oštećenja kože i utiče na smanjenje ožiljaka. Susamovo ulje vezuje toksine rastvorljive u ulju, pa je idealno za čišćenje kože i uklanjanje nečistoća iz pora. Velike količine vitamina E pomažu u sprečavanju bora i starenja kože, što često može biti preuranjeno. Mineralni cink iz susamovog ulja takođe pomaže u borbi protiv nesavršenosti kože poput osipa, akni, bubuljica i mitesera. Ulje semena susama deluje antibakterijski, pa njegova primena na koži pomaže kod gljivičnih i bakterijskih infekcija. Posebna nega kože oko očiju zahvalna je za susamovo ulje. Kapci i koža oko očiju su posebno osetljivi i na tim mestima prvo primećujemo bore, ali uz pomoć susamovog ulja ova „kritična“ mesta će biti nahranjena, navlažena i zaglađena, jer susamovo ulje stimuliše kolagen proizvodnja.

Ulje avokada

Ulje avokada može Vašoj suvoj koži vratiti mekoću, elastičnost i zdrav sjaj. Antioksidanti, dobre masti, vitamini i esencijalne masne kiseline sastojci su kojima ulje avokada hrani ćelije kože. Ulje avokada bogat je izvor nezasićenih masnih kiselina, a ove masti deluju protivupalno - ključne su za smirivanje i smirivanje upaljene kože i aknama sklonih, smanjuju crvenilo i fotooštećenja i poboljšavaju elastičnost kože, što rezultira takozvanim „peglanjem" bora. Pored toga, ulje avokada sadrži karotenoide, posebno lutein, koji je važan antioksidans koji deluje podmlađujuće i štiti kožu od oštećenja izazvanih UV zračenjem. Sadrži i hlorofil koji deluje antioksidativno, a koji je presudan za zaštitu kože od simptoma starenja.

Ulje Avokada Za Njegu Lica

Ulje divlje ruže

Ulje ploda divlje ruže izuzetno je bogato omega-3 i omega-6 esencijalnim masnim kiselinama koje regulišu elastičnost kože i karotenoide. Sadrži likopen i vitamine A, C i E, koji su antioksidanti koji služe za neutralizaciju slobodnih radikala, a takođe pokazuju dejstvo protiv bora, starenja kože i ožiljaka. Zahvaljujući vitaminu C, ulje se takođe može koristiti za osvetljavanje i ujednačavanje tena, a takođe je i odličan prirodni tretman za ublažavanje hiperpigmentacije. Ulje divlje ruže koristi se za zaštitu zdrave kožne barijere, regeneraciju ćelija kože i zaštitu kože od štetnih spoljnih efekata, kao i za prevremeno starenje. Hladno prešano ulje ploda divlje ruže hidrira i revitalizuje kožu, povećava elastičnost i stimuliše stvaranje kolagena. Ulje ploda divlje ruže sadrži visoke koncentracije retinoične kiseline, čija je efikasna regeneracija kože klinički dokazana. Zbog retinoične kiseline, ulje divlje ruže odgovorno je za obnavljanje oštećenog tkiva, smanjenje ožiljaka, zarastanje rana, ublažavanje opekotina, ubrzavanje zarastanja od akni i ekcema. Ulje divlje ruže odlično je za sve tipove kože, posebno ako je Vaša koža suva i voli negu protiv bora.

Ulje jojobe

Ulje jojobe je čudesno prirodno esencijalno ulje, koje je u osnovi tečni vosak sakupljen i proizveden iz semena drveta jojobe. Vosak je poseban u poređenju sa drugim biljnim uljima upravo zbog svog sastava, koji je sličan ljudskom sebumu. Pošto se savršeno podudara sa sastavom kože, ulje jojobe ima odličan efekat u sprečavanju stvaranja bora i izuzetno je efikasno za suvu kožu. Ulje jojobe je efikasna zaštita kože jer održava vlagu i omekšava je. Danas se jojoba koristi za lečenje akni, ali i za smanjenje stvaranja sebuma. Zbog svojih bogatih prirodnih hidratantnih svojstava, ulje jojobe je popularan kozmetički proizvod i brzo se upija u kožu. Budući da je slično ljudskom sebumu, rezultat upotrebe ulja jojobe može biti samo meka i hidratizovana koža. Ako je Vaš problem masna koža, više ne morate da brinete zbog problema koji se zovu akne i prištići, jer ulje jojobe uspeva da uravnoteži proizvodnju sebuma na koži.

Biljno Ulje Za Cistu I Lepu Kozu


Ulje makadamije 

Ulje makadamije sadrži linolnu kiselinu koja je veoma važna za negu kože jer je odgovorna za održavanje vlažne epiderme. Sadrži antioksidante i vitamin E, čiji je zadatak sprečavanje oštećenja kože i sprečavanje stvaranja novih bora. I suva i masna koža mogu imati koristi od upotrebe ulja makadamije jer je ulje odgovorno za smanjenje znakova starenja kože i poboljšanje teksture kože. S druge strane, ulje makadamije se brzo upije i ne ostavlja masni sloj na koži. Neke druge blagodati ulja makadamije za lice su hidratacija kože, smanjenje starosnih pega i omekšavanje i vlaženje suve i ispucale kože. Ulje makadamije ima antialergijsko dejstvo koje pomaže u lečenju raznih kožnih lezija poput rana, opekotina, ožiljaka, ogrebotina, akni i bubuljica.

Ulje kajsije

Ulje kajsije je pogodno za negu svih tipova kože upravo zbog svog posebnog sastava i lagane teksture. Zbog svestrane upotrebe, možemo ga koristiti na masnoj i suvoj koži sa jednakim rezultatima. Ulje kajsije karakteriše prozračna tekstura koja neguje masnu kožu lica ne čineći je masnom. Ulje kajsije je takođe dovoljno hranljivo da suvoj koži pruži potrebnu negu i zaštitu tokom cele godine. Ulje koštica kajsije preporučuje se i za mešovitu kožu i idealan je izbor za ljude koji se prvi put odluče da se brinu o svojoj koži prirodnim uljima, jer sa nekoliko kapi ovog ulja nećete propustiti nijedan deo tela koji želite da negujete. Osetljiva koža će takođe primetiti poboljšanje i smanjenje nadraženog područja. Problematična koža sklona aknama i bubuljicama može imati mnogo koristi od protivupalnih svojstava ulja semenki kajsije. Pored snažnog antioksidativnog dejstva i oporavka kože nakon upale, ulje semenki kajsije pomaže u uravnoteženju kože sklone hormonskim cističnim aknama.

Biljno Ulje U Kozmetici

Ulje noćurka

Ulje noćurka, koje se u literaturi naziva „univerzalnim kraljevskim lekom“, deo je preparata za lečenje ekcema, psorijaze i suve kože od 1930-ih. Ulje noćurka sadrži sastojke poput linolne i linoleinske kiseline, zbog čega se noćurak smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina, poznat i kao vitamin F, čija je koncentracija u koži presudna za zaustavljanje upalnih i protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja noćurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru faktorima životne sredine, normalizuje gubitak vode iz tela, neutrališe slobodne radikale i sprečava njihovo ponovno stvaranje. Nakon dugog svakodnevnog nanošenja, ulje noćurka pokazuje rezultate upotrebe kao što su ublažavanje simptoma crvenila, ekcema, trajni svrab, uklanjanje suvoće i poboljšanje elastičnosti kože, daje glatki i savršeni izgled kože i sjajno deluje na smanjenje upale kože uzrokovane bakterijama.

Ulje pšeničnih klica

Ulje pšeničnih klica danas služi kao jedan od najboljih prirodnih balzama koji neguje, ali i štiti kožu od spoljnih uticaja. Zanimljivo je i da ulje pšeničnih klica sadrži skoro 7 puta više vitamina E od ostalih ulja, a deluje i kao veoma moćan antioksidans. Dakle, vitamin E je moćan prirodni antioksidans, zbog čega je ovo ulje veoma korisno za negu, ali i zdravlje kože lica. Ulje pšeničnih klica pomaže u situacijama kada je koža suva, gruba, iritirana vremenskim uslovima, podložna alergijskim reakcijama, ekcemu, ali i površnim povredama ili oštećenjima. Ali kao što dobra stara izreka kaže „bolje sprečiti nego zlečiti“, tako se i ulje pšeničnih klica koristi preventivno čak i kada nije vidljivo oštećenje kože. Provitamin vitamina A, ili beta karoten, pomaže koži da ojača otpornost na štetne sunčeve zrake. Zbog toga se beta karoten koristi kao vrsta pripreme kože za izlaganje suncu.

Ulje semenki grožđa

Mnogi ljudi koriste ulje semenki grožđa za kožu, posebno zbog njegovih omekšavajućih svojstava. Ovo ulje se može naći u širokom spektru kozmetičkih proizvoda kao što su hidratantna krema, krema za sunčanje, losion i balzam za usne. Ulje semenki grožđa takođe je dobra zaštita od oštećenja od sunca. Ima adstringentna svojstva, pa pomaže zatezanju kože, a vitamin E koji se nalazi u ulju daje rezultate glatke i sjajne kože. Ulje semena grožđa za lice takođe se može koristiti protiv ožiljaka od akni, za lečenje hiperpigmentacionih mrlja i za druge lezije kože. Ulje se lako apsorbuje i takođe pomaže u smanjenju znakova starenja, opekotina od sunca i ožiljaka. Ulje semenki grožđa dovoljno je hranljivo za negu svih tipova kože, a zbog svoje teksture i dejstva na lučenje sebuma posebno je zanimljivo za negu masne kože.

Biljno Ulje Semenki Grozda Za Tretiranje Akni




La PIEL proizvodi obogaćeni biljnim uljima:

Izrazito regenerišuća i hranjiva maska za lice za sve tipove kože, 96 g

Izrazito regenerišuća i hranjiva kremno-glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak čak 6 ulja, 10 biljnih ekstrakata, glicerina i aktivnih sastojaka (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu nahranjenom, glatkom i zdravom. 

Saznajte više 

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Hidratantna i iznimno nutritivna krema za lice za sve tipove kože, 50 ml (dnevna i noćna krema)

Hidratantna i iznimno nutritivna dnevna i noćna krema za lice, za sve tipove kože. Visokokvalitetna i napredna formula koja osim što sadrži 7 ulja i maslaca, obogaćena je i sa čak 6 aktivnih sastojaka: niacinamid, peptide, ceramide, hijaluron, retinol, kolagen koji daju koži lica svežinu i elastičnost, obnavljaju ju, poboljšavaju tonus i teksturu. Kombinacija moćnih sastojaka kod mlade kože služi za sprečavanje pojave bora i usporavanje starenja kože, dok kod zrelije kože zaglađuje postojeće manje bore i sprečava pojavu novih.

Saznajte više 

Krema Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

“Superpower liquid” tekućina za obnovu kože eksfolijacijskim (AHA kiselina) i nežnim komponentama, 30 ml

La PIEL LAB “Superpower liquid” je vrsta tekućeg pilinga koji uklanja mrtve ćelije kože, dubinski ih prečišćava i priprema za bolju resorpciju ulja i aktivnih komponenti iz proizvoda kao što su kreme i maske za lice. Formula se zasniva na 5% glikolne kiseline, ali proizvod je obogaćen sa čak 8 biljnih ekstrakata, 4 ulja i pantenolom.

Saznajte više 

Piling Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.