Hijaluronska kiselina ili hijaluron

Šta je zapravo hijaluronska kiselina i kako deluje?

Hijaluronska Kiselina Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca u koži poznata po neverovatnoj sposobnosti privlačenja i zadržavanja vlage 1000 puta veće od njene težine. Prekovremeno deluje na nadopunjavanje kože radi poboljšanja zdravog, gipkog izgleda i osećaja.

Šta je hijaluronska kiselina?

U svetu nege kože, trendi sastojci dolaze i odlaze (a mnogi od njih za početak nikada nisu smeli biti popularni!). Istraživanja pokazuju da hijaluronska kiselina nije samo trend; naprotiv, to je jedan od najboljih sastojaka za negu kože koji možete da koristite.

Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan, otmeno ime za vitalnu prirodnu supstancu koja je deo matrice kože koja podržava mladost. Kao glavni glikozaminoglikan u koži, hijaluronska kiselina deluje da održi svaki aspekt kože stabilnim, zaštićenim i neprestano se obnavlja.

Hijaluronska kiselina je takođe ovlaživač, što je kategorija sastojaka za negu kože koji su higroskopni, što znači da crpe vlagu iz svog okruženja. Ovlaživači se često nalaze u hidratantnim kremama na bazi vode, serumima i drugim proizvodima za negu kože koji ne ostaju zbog njihove sposobnosti da pojačaju hidrataciju svih tipova kože, što je posebno korisno za suvu, dehidriranu kožu.

Hijaluronska kiselina je takođe postbiotik, koji je sastojak koji se prirodno javlja dok se probiotici koji se nalaze u mikrobiomu kože razgrađuju. Istraživači veruju da je ova sinergija sa kožom još jedan razlog zašto primena hijaluronske kiseline dovodi do zdravije kože mlađeg izgleda: jača i pomaže u obnavljanju jedinstvenog mikrobioma na Vašoj koži.

Zašto je hijaluronska kiselina toliko važna?

Kako starimo, prirodno gubimo kolagen i hijaluronsku kiselinu, pa koža lakše dehidrira. Takođe, oštri vremenski uslovi, grejači tokom zime, određeni proizvodi za negu kože i osnovni uslovi kože mogu prouzrokovati sitne pukotine na zaštitnoj barijeri kože, omogućavajući izlazak vode. Stoga stvaranje prilagođenog režima nege kože sa hidratantnim proizvodima može biti od velike koristi.

Hidratantni sastojci za negu kože, među kojima su hijaluronska kiselina, glicerin, kolodine ovsene pahuljci, urea, propilen glikol i sorbitol, deluju kao ''ovlaživači'' koji privlače vodu i nastoje da je hidriraju. Ti se sastojci naširoko koriste u proizvodima kao što su hidratantne kreme, kreme za oči i serumi.

Koristeći ove proizvode, zategnućete kožu oko područja oko očiju, povećati vlagu da biste se oslobodili podbuhlosti i ublažili fine linije na ostatku lica. Hijaluronska kiselina lako prodire, zbog čega deluje tako dobro kada se primenjuje lokalno. Naša koža je najveći organ u telu i apsorbuje do 60 posto hranljivih sastojaka koje na nju nanosimo.

Dodatne blagodati hijaluronske kiseline uključuju njenu laganu, vodenastu prirodu i sposobnost da blokira vlagu iz okoline i dublje dermise kako bi u potpunosti hidrirala kožu.

Hijaluronska Kiselina Hidratizacija Koze La PIEL Lana Jurcevic

Ko treba da koristi hijaluronsku kiselinu?

Hijaluronska kiselina je odlična za sve tipove kože. Generalno, „sastojak“ ne iritira i ne izaziva akne, rozaceju ili alergijske kožne reakcije. Međutim, postoji mala šansa za bilo kakve štetne neželjene efekte.

Oni koji imaju suvu i / ili zreliju kožu najviše će imati koristi od upotrebe hijaluronske kiseline. Kako starimo, naša tela proizvode manje od toga, pa će lokalna zamena hijaluronske kiseline najviše uticati na nas u srednjim i starijim godinama.

Hijaluronska kiselina u svom imenu ima reč „kiselina“, ali nema razloga da osetljivi tipovi kože polako hodaju - bezbedna je za sve. Neželjeni efekti upotrebe hijaluronske kiseline nisu poznati, jer se ona ponovo stvara u našim telima. Obavezno razgovarajte sa svojim lekarom ako naiđete na neželjene efekte proizvoda koji ga sadrže - to može biti zbog drugog aktivnog ili neaktivnog sastojka.

10 BENEFITA HIJALURONSKE KISELINE

  1. Hidratacija

Hidratacija = hijaluronska kiselina.

Zamislite hijaluronsku kiselinu kao VELIKI vodeni napitak za Vašu kožu. Nije u stanju da zadrži do 1000 puta veću molekulsku težinu u vodi. Hijaluronska kiselina prodire u kožu i vezuje vodu za ćelije kože, ulivajući dragocenu, podmlađujuću vlagu u sve slojeve kože.

Hijaluronska kiselina se može slojiti sa drugim proizvodom. Takođe nije potrebna gomila drugih sastojaka i punila da bi bila efikasna. U stvari, hijaluronska kiselina je savršen primer kako nega kože sa ograničenim sastojcima može doneti stvarne rezultate.

Hidratacija se razlikuje od vlažnosti kože.

  1. Humektant

Ovlaživači se PUNO koriste u nezi kože. Zamislite sredstvo poput sunđera; nastaviće da se uvlači i zadržava vlagu nakon što se sakupi. Omogućavaju vezu vodonika i privlače vodu. Primeri ovlaživača u proizvodima za negu kože uključuju sastojke kao što su glicerin, sorbitol (šećerni alkohol), heksilen i butilen glikol, i naravno hijaluronska kiselina.

Nakon ubrizgavanja epidermisa (gornjeg sloja kože) vrednom vlagom, hijaluronska kiselina deluje kao ovlaživač i nastavlja da upija vlagu iz okolnog okruženja. Ovo će osigurati trajnu hidrataciju kože.

  1. Poboljšanje lipidne barijere

Glavna funkcija naše kože je da zaštiti naše telo. Očigledno je da naša koža štiti naše unutrašnje organe, mišiće, kosti itd. od spoljnog sveta. Ali naša koža takođe štiti telo od štetnih toksina koji nas svakodnevno bombarduju.

Gornji sloj kože (epidermis) prima glavni udarac spoljnih oštećenja (toksina). Kako starimo, lipidna barijera (masne kiseline koje se zadržavaju u vodi i sprečavaju nadražaje kože) usporava. Sve od UV zraka, zagađenja okoline do izbora načina života (poput pušenja) uzrokuje štetu. Rezultat ovih lezija je više tankih linija i bora, tamnih mrlja i suve kože.

Hijaluronska kiselina jača prirodne barijere kože i pomaže u zaključavanju vlage za još dramatičniji hidratantni efekat. Vremenom ovo može pomoći u usporavanju raspada lipidne barijere i zaštiti i ojačavanju.

  1. Povećan otpor

Kada se lipidna barijera dodatno ojača i zaštiti hijaluronskom kiselinom, koža je sposobnija da se odbrani od faktora životne sredine i zagađivača. Kada se ne bori protiv ovih toksina, koža ostaje manje naborana, svetlija i duža.

Dobar savet za pamćenje: konzervansi koji se koriste u većini proizvoda mogu srušiti vašu barijeru ubijanjem dobrih bakterija koje takođe brane površinu kože od toksina. Rezultat je gubitak vlage, kao i potencijalna iritacija, pa čak i infekcija. Potražite proizvode sa ograničenim sastojcima i bez puno konzervansa. Mnogi ljudi sa masnom kožom sklonom aknama žele da nanesu oštrije hemikalije kako bi „oljuštili“ kožu sa ulja. Važno je znati da većina kože sklona aknama nema jaku lipidnu barijeru, što podstiče upale i iritaciju. Hijaluronska kiselina dodaje hidrataciju, pomaže u zaštiti lipidne barijere i preporučuje se onima sa osetljivom kožom sklonom aknama.

  1. Čvršći tonus kože

Niko ne želi opuštenu kožu. Ikad. Kako starimo, elastin u koži se raspada i koža gubi svoje pucanje ili odskakanje. Brzi trik za proveru elastina (odbijanje) je stezanje kože na vrhu ruke. Ako se brzo vrati, još uvek imate puno elastina. Starenjem se koža neće vraćati tako brzo. Sledeći put kada posetite majku ili baku, isprobajte test (ali nemojte im reći zašto... nema ozbiljne potrebe, ne može se popraviti).

Hijaluronska kiselina NEĆE zameniti vaš elastin, ali može pomoći u zatezanju kože. Dok ispunjava kožu vlagom, hijaluronska kiselina zateže ceo ten. Pomaže u čvrstim konturama lica za mlađi izgled. I to je nešto što možete podeliti sa mamom i bakom.

Hijaluronska Kiselina Protiv Starenja Koze La PIEL Lana Jurcevic
  1. Glatkija tekstura

Otprilike na isti način na koji koža deluje zategnutije, hijaluronska kiselina takođe zaglađuje teksturu kože. To rezultira svilenkasto glatkom završnom obradom koju možete videti i osetiti.

Ako su ožiljci od akni vidljivi na koži, hijaluronska kiselina ih neće popuniti. Ali u kombinaciji sa alatima poput dermarolera, s vremenom hijaluronska kiselina i dermaroler mogu učiniti kožu glatkijom.

  1. Manje vidljive fine linije i bore

Nikada nije prerano započeti zaštitu i negu kože. Hijaluronska kiselina je zaista sastojak koji daje koristi dvadeset do osamdeset godina staroj koži.

Hijaluronska kiselina pomaže smanjenju vidljivosti finih linija i bora zadržavanjem vlage na koži, stvarajući efekat plumpinga. Kada je koža zaštićena i hidratizovana, može doći do povećanog stvaranja ćelija kože jer koža nije zauzeta borbom za hidrataciju. To dovodi do glatkijih i punijih ćelija kože.

Koža oko područja oko očiju jedna je od prvih koja pokazuje fine linije i bore. Korišćenje kreme za oči koja sadrži hijaluronsku kiselinu dva puta dnevno pomoći će da koža ostane gipka i hidratizovana i sprečiće stvaranje novih linija.

  1. Stimuliše regeneraciju ćelija kože

Iako neće ubrzati proces obnavljanja ćelija, hijaluronska kiselina pomaže u promociji regeneracije ćelija kože nudeći dodatnu hidrataciju i zaštitnu zaštitu kože. To prirodno dovodi do zdravijih ćelija i živahnijeg tena.

  1. Pigmentacija

Kada postoji povećani promet ćelija, hijaluronska kiselina takođe pomaže u smanjenju i sprečavanju staračkih pega i problema sa pigmentacijom. Ali on to ne može sam. Kada se želi tretirati tamna mrlja, hijaluronska kiselina treba da bude uparena sa vitaminom C.

Takođe, nijedna količina oštećenja od sunca ne može se ukloniti bez prethodne zaštite kože od budućih oštećenja na suncu. Uvek nosite zaštitni faktor od najmanje 30 dnevno. Čak i dane kada ne planirate da budete vani.

  1. Jasnoća

Kada se masnoj koži oduzme hidratacija (voda), ona nadoknađuje hidrataciju kože stvaranjem ulja. Velika je zabluda da masnoj koži sklonoj aknama nije potrebna hidratacija, ali joj je potrebna.

Promovišući pravilan balans vlage u koži, hijaluronska kiselina sprečava prekomerno stvaranje ulja koje začepljuje pore i uzrokuje izbijanje.

Sve u svemu, hijaluronska kiselina je odlična za sedenje na vrhu kože i sprečavanje gubitka vlage u spoljnom okruženju - ali nije sigurna, zato je koristite pametno. Uvek ga nanosite na čistu i vlažnu kožu, zaključajte i obratite se lekaru ako primetite nešto neobično. Ali u celini, to je prilično bezopasan i koristan sastojak.

Beach BABE By La PIEL Lana Jurcevic

TOP PROIZVOD koji je trenutno najbolji na tržištu i  sadrži najbolje formulisanu hijaluronsku kiselinu jest Beach BABE by La PIEL. Uz Hijaluron sadrži arganovo, kokosovo i orahovo ulje te ima fenomenalnu estetsku karakteristiku koju ističe shimmer koji koži daje taj predivni glow ili sjaj.


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.