Kako pripremiti kožu za leto

Nekoliko saveta kako pripremiti kožu za izlaganje suncu

Leto je pred vratima i već odbrojavamo dane do odmora i izležavanja na plaži, zar ne? Ali svi znamo sve o štetnim efektima izlaganja kože suncu, pa ga moramo pripremiti i zaštititi od isušivanja, što je vrlo često tokom letnjih dana.

Uz nekoliko naših malih trikova i saveta, pomoći ćemo vam da održavate kožu zdravom i lepom, ali i da dobijete ravnomerno preplanuli bronzani ten :-)

Da biste ovog leta zablistali, donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta kako najbolje pripremiti kožu za izlaganje suncu.

Konzumirajte hranu bogatu antioksidansima, preporučuje se uzimanje dodataka MSM ili beta karotena kako bi se koža pripremila za izlaganje suncu. Hrana bogata beta karotenom popravlja oštećenu kožu, sprečava prerano starenje i održava zdrav izgled.

Piling

Piling je veoma važan korak pre izlaganja suncu, jer piling uklanja mrtve ćelije sa površine kože koje se nakupljaju i sprečava njeno ravnomerno potamnjenje, podstičući tako rast novih zdravih ćelija. Vaše telo baca ćelije skoro svakog minuta svakog dana. Ako ih sami ne uklonite, oni će se samo taložiti na koži, dajući koži izgled suvog, sivog i beživotnog tena. Ali imajte na umu da piling tela i lica grubim granulama može da izazove ogrebotine i ošteti osetljivu kožu. Pošto piling uklanja površinski zaštitni sloj kože i čini je ranjivijom na štetne UV zrake, veoma je važno da se pre izlaganja suncu koristi krema sa zaštitnim faktorom.

Matcha Babe Prirodan Piling Za Telo La Piel
Preporučujemo da ne vršite piling neposredno pre izlaganja suncu, kao ni depilaciju voskom. Piling je dovoljno uraditi jednom nedeljno i na taj način omogućavamo koži da „diše“ i upija hidratantne kreme. Dakle, zgrabite piling za telo i istuširajte se! Uradite to jednom ili dva puta nedeljno tokom cele godine kako biste imali lepu i blistavu kožu. Funkcija pilinga je uklanjanje starih, mrtvih ćelija kože kako bi se sprečila zagušenja i poboljšala hidratacija kože nanošenjem krema i hidratantnih krema.
Najbolje je to uraditi ujutru pre nanošenja maske, hidratantne kreme, SPF-a ili šminke. Ne zaboravite: Nakon pilinga nanesite hidratantno mleko za telo ili kremu za lice kako biste osigurali dovoljno vlage.

Hidratacija pomoću hidratantnih krema

Iako nas takva krema ne štiti od UV zračenja, pomaže nam u održavanju kože zdravom. Dobra hidratantna krema ne bi trebalo da sadrži parabene, silikone, naftne derivate itd. Više o ovoj temi možete pročitati na našem blogu 'Kako odabrati pravu kremu za ruke' u kojoj ukratko opisujemo koje sastojke treba izbegavati jer takvi sastojci stvaraju „film „na koži koja vam daje osećaj glatke kože, a zapravo takvi sastojci uopšte ne neguju kožu iznutra.
Hidratantno Mleko Za Telo S Hijaluronom Nakon Suncanje Hydra Babe




 

Upotreba hidratantnih krema vrlo je važna i nakon sunčanja, da kožu  nahranimo i sprečimo oštećenja izazvana suncem.

 

 

 

 

Korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom

Kreme sa zaštitnim faktorom igraju ključnu ulogu kada je u pitanju zaštita od sunca, odnosno UVA i UVB zraka. Da biste izbegli opekotine od sunca i omogućili da koža ravnomerno potamni, preporučujemo kratkotrajno izlaganje suncu i izbegavanje izlaganja suncu između 10 i 17 tokom vrelih letnjih dana.

Počnimo sa licem koje je najizloženije suncu. Nanesite zaštitu na celo lice, vrat, dekolte i telo, ali NIKAD se ne oslanjajte na BB, CC ili bilo koju osnovnu hidratantnu kremu. U letnjim mesecima treba da koristite malo veći zaštitni faktor 30 ili 50 na licu, dok je faktor 30 dovoljan za telo, osim ako ste totalni ljubitelj sunčanja i ako ste mu izloženi ceo dan - što ne preporučujemo. Kako potamnite, pređite na kreme sa nižim zaštitnim faktorom. Kada su previše izloženi suncu, UVA i UVB zraci uzrokuju crvenilo, dehidraciju, mutaciju ćelija, oštećenje ćelija, hiperpigmentaciju... SPF se mora primenjivati redovno na svakih nekoliko sati, a ako ga primenite samo jednom dnevno, ova zaštita vam neće biti dovoljna tokom celog dana na suncu. Trebali biste koristiti novu kremu za sunčanje svake godine i koristiti je samo te sezone.

Nije dovoljno nanositi kremu za sunčanje samo jednom dnevno, postupak morate ponoviti svaki put kada izađete iz mora ili se istuširate.

Količina koju treba naneti na lice je približno 1 kašičica za lice. Za telo, otprilike onoliko koliko bi stalo na otvoren dlan.

 

Kako Pripremiti Kozu Za SuncanjeStepen zaštite od UV zračenja označen je SPF (Sun Protection Factor), a preporučujemo upotrebu kreme sa zaštitnim faktorom 30 (deca 50+) za zaštitu tela od sunčevih zraka. Takođe je veoma važno zaštititi lice koje je osetljivije od kože tela. Pošto ne možemo da osetimo UV zrake, često postajemo crni čak i kada nismo direktno izloženi suncu jer oblaci prenose više od 80% UV zračenja. Kada ste na plaži, mazite se svaka 2 sata jer vodom, znojem i peškirom uklanjamo sloj kreme sa kože (i kada je reč o vodootpornoj kremi!)

Ako imate izuzetno osetljivu kožu, ostanite u senci. Koža sklona rozacei, ekcemu ili osetljivoj koži vrlo lako reaguje na promene temperature. Rozacea (koja uzrokuje prekomerno crvenilo, slabljenje kapilara i / ili manje začepljenje kože) može se pogoršati ako se koža pregreje što uzrokuje još veće širenje i pucanje sitnih kapilara. Toplota takođe uzrokuje pojačano isparavanje i gubitak vlage sa kože, što zauzvrat izaziva ekcem. Osetljivu kožu može još više iritirati prekomerna toplota, a atopijski dermatitis (osip izazvan iritacijom kože ili alergijom) može intenzivnije svrbiti.

Pored lica, vrlo je osetljiva i koža usana, pa je moramo zaštititi od štetnog UV zračenja upotrebom lip balma sa zaštitnim faktorom.

Definitivno ne preporučujemo upotrebu različitih domaćih preparata odmah na početku izlaganja suncu. Nakon što malo dobijete boju, za vas pripremamo naše Beach BABE - multinamensko maslac ulje sa shimmerom / šljokicama. Obogaćen je hijaluronskom kiselinom koja koži daje vlagu, negu i elastičnost, a ulja i maslaci, osim što ubrzavaju proces sunčanja, pružaju joj neverovatnu negu.

Šta ako pretjerate i opečete se? Ako nisu izuzetno jaki, sredstva za brži oporavak možete napraviti kod kuće. Veoma umirujuće kreme, losioni i gelovi za hlađenje mogu sprečiti piling, smanjiti crvenilo i upale. Obični jogurt se takođe može koristiti za prvu pomoć :)

Neophodno je povećati nivo hidratacije kože maskama, gelovima, kremama i losionima. Neophodno je nanositi ih nekoliko puta dnevno i izbegavati sunce.

Gel na bazi aloe vere je veoma prijatan i prijatan za kožu, ali obratite pažnju na sastojke na pakovanju. Procenat aloe vere mora biti visok ako želite da ublažite crvenilo i opekotine. Aloe vera gel izuzetno će hidrirati kožu i vratiti izgubljenu vlagu. Svaka opekotina udvostručuje rizik od melanoma - ne zaboravite da napravite godišnji pregled kože i jednom mesečno napravite samopregled kako biste na koži otkrili znake koji mogu ukazivati na melanom.


Beach Babe Ulje Za Suncanje Sa Sljokicama

Ishrana

Pored svega navedenog, vrlo važnu ulogu igra i ishrana, ali i količina vode koju unosimo tokom dana (posebno tokom vrelih letnjih dana kada moramo da pijemo više tečnosti)! Potrebno je najmanje 8 čaša vode dnevno. Ako je moguće, ponesite flašu vode i ne zaboravite da pijete najmanje svakih 30 minuta. Voda ne samo da vam pomaže da se osećate sveže, već sprečava i dehidrataciju i pomaže u izbacivanju toksina iz kože. Visoka temperatura, vetar i boravak na otvorenom dovode do dehidracije, što može rezultirati glavoboljom i vrtoglavicom!

Osam čaša obične vode dnevno pomaže u održavanju kritične ravnoteže vlage u telu i koži i pomaže u detoksikaciji. Ako pijete kafu ili gazirane sokove bogate kofeinom, potrebno je da utrostručite količinu vode koju pijete!

Važno je povećati unos hrane koja sadrži vitamin C i E (orašasti plodovi) do nekoliko nedelja pre izlaganja suncu. Vitamin C naći ćete u agrumima, kiviju, jagodama ili paprici, dok se vitamin D nalazi u orašastim plodovima. Takođe možete da konzumirate vitamin C i E kroz kapsule koje možete kupiti u apotekama i biljnim drogerijama. Hrana bogata kalcijumom i omega-3 masnim kiselinama itd. može poboljšati UV zaštitu, ali i smanjiti upalu i iritaciju kože. Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, hrana bogata beta-karotenom može poboljšati zaštitu vaše kože od UV zračenja. Hrana bogata beta-karotenom je šargarepa, slatki krompir, bundeva, spanać, tikvice, brokoli, mango, kajsije, kelj, grašak, paradajz i dinja. Jednostavniji način za dobijanje beta-karotena može biti putem dodataka ili dijetetskih suplemenata. Kapsule beta-karotena možete pronaći u apotekama i drogerijama, ali ne zaboravite da kapsule počnete da konzumirate na vreme ili nekoliko meseci pre leta. Vitamin C pronaći ćete u agrumima, kiviju, jagodama ili paprici, dok se vitamin D nalazi u orasima. Takođe možete da konzumirate vitamin C i E kroz kapsule koje možete kupiti u apotekama i biljnim drogerijama.

Konzumacija ove hrane NE zamenjuje kreme zaštitnim faktorom, pa je njihova upotreba NAJVAŽNIJA.

La PIEL preporuka za letnje mesece

Za neverovatno meku, negovanu, glatku i mirisnu kožu preporučujemo jedan od naša tri pilinga. Ovoga puta to je Matcha BABE koji je obogaćen shea maslacem, uljima poput jojobe, badema, pšeničnih klica i ima mirisne note zelenog čaja, limuna, mandarine i bergamota.

Za hidrataciju tela postoji Hydra BABE mleko za telo obogaćeno hijaluronskom kiselinom, koenzimom Q10, uljima poput argana, jojobe, noćurka, badema, semenki grožđa, masline i šargarepe. I obavezni zaštitni faktor koji možete pronaći u našoj kremi za sunčanje Sun BABE sa zaštitnim faktorom 30 u kojem kombinacija različitih ulja stvara prirodni zaštitni faktor - sadrži mango, badem, šargarepu, kokos, mandarinu i maslinovo ulje, ali i shea i kakao puter. Na raspolaganju vam je i Sun BABE face spf 50, savršena formula i tekstura za sve tipove kože. Krema nije preteška ili previše gusta, lako se razmazuje i ne ostavlja masni ili beli trag na licu. Vodootporan, bez alergena, bez mirisa i lagane teksture.

U našoj formuli, pored izuzetno efikasnih UV filtera, kombinacija različitih ulja poput manga, badema, kokosa, masline i makadamije, stvaraju prirodni zaštitni faktor. Pored ulja, shea i kakao puter pružaju dodatnu negu i ekstremnu hidrataciju vašoj koži lica.

Za ubrzano tamnjenje na suncu: Beach BABE (sadrži ulja poput argana, kokosa, oraha, šargarepe i shea i kakao puter. Sadrži bronzano-zlatni pigment koji koži odmah daje tamniji izgled površine, uz dodatak sitnih šljokicama).

P.S. nosite sunčane naočare i kapu da zaštitite oči od direktne sunčeve svetlosti :)

 

 Krema Za Suncanje Sun Babe Sa Zastitnim Faktorom 30

Pratite naše savete i uživajte i ovog ljeta. <3


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.