Kako ukloniti proizvod za samotamnjenje?

Tamni ten koji dobijamo upotrebom proizvoda za samotamnjenje je odličan način da brzo postignemo „lažnu“ preplanulost, ali ponekad pogrešna primena ili manja nezgoda u procesu samotamnjenja mogu ostaviti neželjene mrlje.

Saveti Za Uklanjanje Proizvoda Za Samotamnjenje La Piel

Srećom, postoji nekoliko vrlo jednostavnih načina i kućnih metoda za uklanjanje mrlja. Ali pre nego što krenete u postupak samotamnjenja, pročitajte naše savete i trikove za pravilno nanošenje samotamnjenja i uklanjanje proizvoda Vam čak neće ni trebati! Svakako je potrebno malo prakse, ali i strpljenja za savršeno nanošenje proizvoda za samotamnjenje, što početnicima može biti ‘problem’.

Ali ne brinite! Iako Vam se ponekad čini kao noćna mora, samotamnjenje će da postane Vaš omiljeni način da lepo preplanete i to bez izlaganja suncu i štetnom UV zračenju. Razlog tome je što je samotamnjenje jedini siguran način da dođete do tamnijeg tena - svi znamo koliko je dugotrajno sunčanje ili korišćenje solarija štetno. Ako se i dalje dvoumite da li biste ponovo pokušali samotamnjenje, jer ste u prošlosti iskusili prugaste, neravne i narandžaste boje, ovde smo da Vas ubedimo da pokušate ponovo. Izbegavajte uobičajene greške u samotamnjenju, a uz par saveta i trikova koristite svoj proizvod za samotamnjenje kao profesionalac!

 

Pogledajte našu GLAM TAN kolekciju za samotamnjenje - penu za samopotamnjivanje tela i hijaluronski serum za samopotamnjivanje lica. GRATIS u paketu dobijete i rukavicu za lakše i ravnomernije nanošenje pene na telo. 

 

UPS! SAMOTAMNJENJE JE POŠLO PO ZLU?

S obzirom da u početku niko nije profesionalac za samotamnjenje, svi (nažalost) učimo na greškama, ali kako biste što brže i lakše sanirali štetu, donosimo Vam nekoliko jednostavnih načina uklanjanja proizvoda za samotamnjenje. Ali imajte na umu da ako ste pre nanošenja proizvoda za samotamnjenje napravili piling tela i uklonili mrtve ćelije kože, uklanjanje tamnijih mrlja može biti malo teže tokom prvih nekoliko dana.

SAUNA

Izloženost pari i visokim temperaturama pomoći će Vam da uklonite dobiveni tamniji ten. Ovo možda nije prvi savetkoji ćete da poslušate, ali sigurno će Vam pomoći da lakše uklonite proizvod za samotamnjenje sa kože. Znojenje može pomoći u uklanjanju mrlja nastalih nepravilnim nanošenjem proizvoda za samotamnjenje, pa iskoristite prednost saune i pustite da toplota i vlaga dodatno omekšaju preplanuli sloj. Po završetku lagano trljajte kožu mokrim peškirom kružnim pokretima kako biste koži dali dodatni piling.

KUPKA SA ULJEM

Kupka Saveti Za Uklanjanje Proizvoda Za Samotamnjenje La Piel

Ako imate vremena, napunite kadu i napravite kupku koja će Vas istovremeno opustiti, nahraniti kožu i olakšati uklanjanje mrlja. Za kupku koristite bilo koji proizvod koji volite i dodajte malo ulja, na primer bademovo ulje. Ovaj trik će Vam pomoći da uklonite neujednačenu preplanulost, jer ulje u kombinaciji sa kupkom dubinski čisti pore i neguje kožu.

ULJE

Ako je Vaš pokušaj samotamnjenja krenuo po zlu i na Vašem telu su se pojavile mrlje, pre nego što napravite piling tela, prvo nanesite ulje na kožu i pustite da se upije. Ulje će Vam pomoći da omekša kožu, tako da ne morate snažno i grubo da "trljate" telo. Možete da koristite bilo koje ulje za telo za bebe, pa čak i prirodno ulje poput maslina ili badema, koje će omekšati mrtve ćelije kože koje su primile previše pigmenta iz proizvoda za samotamnjenje, ali usput i nahraniti Vašu kožu.

PILING

Sa sigurnošću Vam možemo reći da je dobar piling ključ uklanjanja mrlja preplanule boje - samo pazite da ne trljate previše, jer to može iritirati Vašu kožu. Takođe, piling je idealno uraditi nakon što ste „okupali“ kožu tela uljem koje duboko razgrađuje preplanulu boju dobijenu proizvodima za samotamnjenje, što znači da nećete morati jako da se trljate. Ulje će omekšati Vašu kožu i olakšati uklanjanje boje. (Pogledajte naš SugarMatcha ili Coffee BABE piling za tijelo).

BRIJANJE

Iako u početku može zvučati neobično, koristite brijač da biste uklonili preplanulost sa kože. Da li ste ikada stekli utisak da se sveže naneti proizvod skine kada se brijete? Pa dobro ste primetili! Brijanje je zapravo dodatni piling i svaki piling pomaže u ovoj situaciji. Zato nanesite nežnu penu za brijanje i obrijte delove na kojima imate mrlje.

SUNĐER ZA PRANJE TELA

Sunder Za Pranje Tela Saveti Za Uklanjanje Proizvoda Za Samotamnjenje La Piel

Još jedan pomagač za uklanjanje proizvoda za samotamnjenje je dobro poznata sunđer za pranje tela. Kada se tuširate ili kupate, što Vam takođe pomaže da uklonite proizvod za samotamnjenje, posegnite za sunđerom za pranje tela i nežno trljajte delove tela gde Vam je ten neravnomeran ili mrljast i sa kojih želite da uklonite proizvod za samotamnjenje .

SOK OD LIMUNA

Verovatno ste već čuli da se limun, njegov sok i korica mogu koristiti za pomoć u skoro svakoj katastrofi kada je telo u pitanju. Ali budite oprezni - ne preterujte sa količinom koju ćete naneti na telo kako biste izbegli iritaciju. I nikako nemojte koristiti limun za kožu lica, već samo za telo. Postoji nekoliko različitih načina na koje možete koristiti limunov sok za uklanjanje „lažnog“ tamnijeg tena. Šta god da odaberete, prvo testirajte na maloj površini kože da limunov sok ne iritira Vašu kožu. Iscedite nekoliko limuna i pažljivo ga nanesite na sva područja sa kojih želite da uklonite mrlje. Pustite da se upije, a zatim obrišite kožu malo grubljim peškirom. Drugi način je iscediti limunov sok na čistu rukavicu za nanošenje proizvoda za samotamnjenje (ili peškir za ruke), dodajte malo vode i zagrejte u mikrotalasnoj pećnici oko 2 minuta. Ostavite da se malo ohladi, a zatim trljajte delove na kojima niste ravnomerno naneli proizvod za samotamnjenje. Toplota aktivira alfa hidroksi kiselinu u žuto-smeđoj boji zbog čega bledi.

Ako Vam ovi kućni saveti ipak ne pomažu, pođite u najbližu apoteku i potražite proizvode za skidanje proizvoda za samotamnjenje (poput rukavice za uklanjanje).

 

ZAŠTO UMESTO LEPOG PREPLANULOG TENA IMAM MRLJE?

Ponekad naša koža ne „sarađuje“ kako bismo želeli ili proizvod za samotamnjenje nanosimo brzo i neprecizno, pa umesto lepe preplanule kože imamo neujednačen ten i mrlje. U nastavku Vam donosimo neke od glavnih grešaka koje se mogu dogoditi prilikom upotrebe proizvoda za samotamnjenje i kako ih otkloniti. Zahvalite nam kasnije! 😊

NISTE RADILI PILING TELA?

Piling Za Telo Od Kafe I Matche Saveti Za Samotamnjenje La Piel

Što se tiče nanošenja proizvoda za samotamnjenje, da li ga nanosite bez ikakvih priprema kože? Vreme je da počnete! Vaš prvi korak do tamnijeg tena je piling kože. Mrtve ćelije kože mogu se akumulirati na površini Vaše kože, koža postaje suva, a zatim brže upija pigment za samotamnjenje, a to može dovesti do neujednačenog tena, zbog čega je piling toliko važan korak. Pri pilingu obratite posebnu pažnju na područja koja su suva i gruba - poput peta, kolena i laktova. Pogledajte naš SugarMatcha ili Coffee BABE piling za tijelo (s obzirom da imaju ulja u sebi, možda je najbolje piling napraviti dan prije samopotamnjivanja, ili jednostavno nakon pilinga tela još jednom oprati kožu pomoću gela za tuširanje da skinete dio ulja s kože).

NISTE STAVILI KREMU ZA TELO?

Koža na nekim delovima tela može biti više suva nego na ostatku tela, tako da upija više proizvoda, što na koži izaziva neujednačen ten i mrlje. Kada završite sa pilingom tela, presudno je nanošenje hidratantne kreme. Da biste osigurali hidrataciju celog tela, nanesite kremu za telo, obraćajući posebnu pažnju na područja koja su često suha - laktovi, kolena, pete ... (Pogledajte naše Hydra BABE mlijeko za tijelo).  To će osigurati da celo telo bude hidrirano i da ravnomerno upija proizvod za samotamnjenje, tako da je Vaša nova preplanula boja bez mrlje.

NISTE KORISTILI RUKAVICU ZA APLIKACIJU PROIZVODA SAMOTAMNJENJA?

Da li želite da Vam dlanovi izgledaju tamnije od ostatka tela? I mislili smo da  ne! Ako koristite proizvod za samotamnjenje koji zahteva da proizvod utrljate direktno na kožu, koristite rukavicu za olakšano nanošenje proizvoda za samotamnjenje kako biste izbegli mrlje na dlanovima. Pored toga, sama rukavica Vam omogućava lakši i ravnomerniji nanos proizvoda za samotamnjenje na kožu. Pogledajte našu GLAM TAN rukavicu.

 

NISTE SAVINULI ODREĐENE DELOVE TELA?

Kada samotamnite, lako je pomisliti da ste prekrili svu kožu. Međutim, područja koja imaju tendenciju nabora, kao što su zglobovi, kolena i laktovi, možda neće dobiti potrebnu pokrivenost proizvoda za samotamnjenje. Obavezno savijte ova područja kako biste mogli uživati u besprekornoj preplanulosti bez neravnina. Zapamtite - ovo su takođe ključna mesta za piling i kremu pre samotamnjenja, jer su vrlo često više suva od ostalih delova tela.

PROIZVOD ZA SAMOTAMNJENJE STE NANELI NA SUVE RUKE I PETE?

Ako su Vam neki delovi tela izuzetno suvi, kao što je slučaj sa kožom na petama i rukama, preporučujemo da na ove delove ne nanosite proizvod za samotamnjenje. Razlog tome je što takvi suvi delovi upijaju previše pigmenta iz proizvoda za samotamnjenje što može rezultirati neravnomernijim i tamnijim tenom od ostatka tela. Pomoću rukavice ili kabuki kista „spojite“ prelaz sa šakama i stopalima, a ako i dalje želite proizvod za samotamnjenje na tim delovima tela, nanesite proizvod za samotamnjenje kao na ostatak tela, ali ne ostavljajte ga 8 sati nego ga sa ruku i stopala isperite prije.

BRIJALI STE SE NAKON SAMOTAMNJENJA?

Brijanje Saveti Za Uklanjanje Proizvoda Za Samotamnjenje La Piel

Ako želite da Vam preplanulost što duže traje, bilo bi pametno izbegavati brijanje nakon upotrebe proizvoda za samotamnjenje. Jednom kada postignete besprekornu preplanulost, da li stvarno želite da „obrijete“ svoju savršeno bronzanu kožu? Verujemo da ne! Budite sigurni u dugotrajnu preplanulost i brijte se pre nanošenja proizvoda za samotamnjenje.

ODMAH SE OBLAČITE?

Svi imamo mesta na kojima treba da budemo, ali nakon što primenite proizvod za samotamnjenje, treba da budete strpljivi i sačekate da se proizvod osuši. To znači da odmah nakon toga ne bi trebalo da oblačite svoje omiljene uske farmerke. Umesto toga, sačekajte da se Vaš proizvod za samotamnjenje potpuno osuši pre nego što odenete odeću, a kada se oblačite, odlučite se za široku, tamnu odeću kako biste dalje izbegli mrlje. Ako i dalje žurite, umesto da čekate da Vam se koža osuši nakon nanošenja proizvoda za samotamnjenje, nežno osušite kožu hladnim podešavanjem fena da biste ubrzali proces. Definitivno preporučujemo nanošenje proizvoda za samotamnjenje pre spavanja, jer je najmanja mogućnost „uklanjanja“ boje zbog znojenja, kontakta sa vodom itd.

 

Sada kada znate da glavni krivci za mrlje i neujednačen ten nisu sami proizvodi, već greške u pripremi i primeni proizvoda za samotamnjenje, verujemo da ćete im sledeći put posvetiti više pažnje. Prateći naše savete i trikove za nanošenje proizvoda za samotamnjenje, dovoljno strpljenja i prakse, sigurni smo da ćete postati profesionalci u samotamnjenju i da ćete imati prelepu preplanulost tokom CELE GODINE!

 

 

La Piel Glam Tan Kolekcija Za Samotamnjenje Tela I Lica

Pogledajte našu GLAM TAN kolekciju za samotamnjenje


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.