Koenzim Q10 - broj 1 u borbi za mladalački izgled lica!

Ako sanjate o mladalačkom izgledu lica, koenzim Q10 je kozmetički sastojak za vas!

Sigurno je većina vas čula i videla oglase u kojima se poznati koenzim Q10 pominje kao faktor podmlađivanja i glavni igrač u borbi protiv bora, a nemate pojma o čemu se radi! Možda ste mahnuli rukom misleći da je to neka teška hemija koja nije za vašu kožu. Ali da li ste znali da je to zapravo prirodna supstanca koja se normalno nalazi u našem telu? Ko još želi bore na licu, naročito ako je koenzim Q10 nešto što već imamo u sebi.

Pa, ako već pomaže vašoj koži da izgleda savršeno i bore nestanu, bilo bi dobro znati malo više o tome, zar ne? Na kraju, saznajte šta je koenzim Q10, šta je njegovo delovanje i kako vam može pomoći da se rešite bora i vratite svom licu mladolik izgled. Pogledajmo kako da izvučemo maksimum iz koenzima Q10 i uvek zablistamo!

Šta je koenzim Q10?

Lov na čvrstu kožu žestoka je borba i upravo je jedna od najtraženijih karakteristika kada se traži dobar proizvod za negu kože. Mnogi sastojci tvrde da povećavaju brzinu obnavljanja ćelija i poboljšavaju elastičnost kože, ali nedavno smo primetili da se određeno ime sve češće pojavljuje kada je u pitanju čvrstoća naše kože - koenzim Q10. Ali koenzim Q10 nije ništa novo. U stvari, već godinama je glavni sastojak proizvoda za negu i lepotu. Pa šta je tačno koenzim Q10?

Koenzim Q10 Zastita Koze Za Mladalacki Izgled Lica

Koenzim Q10 je jedinjenje sa kojim ćete se susresti i pod imenima poput ubikinon, CoQ10 ili q enzim 10. Koenzim Q10 nije strana supstanca koju stavljate kako biste održali lice lepim i zategnutim i usporili proces starenja kože. Koenzim Q10, baš kao i hijaluronska kiselina koja se takođe koristi za smanjenje bora, već se nalazi u našem telu. Koenzim Q10 se nalazi svuda u našem telu, posebno u koži. Konkretno, nalazi se u najudaljenijem sloju kože koji se naziva stratum corneum. Ovaj deo kože je najosetljiviji na oštećenja od sunca i prvo pati. Izlaganje sunčevoj svetlosti u prekomernim količinama utiče na smanjenje koenzima Q10, ali i na rad ćelija koje su odgovorne za elastičnost kože i samim tim promene na koži. Koža se opušta, pojavljuju se bore i tamne mrlje na licu i razne vrste hiperpigmentacija. Ali na sreću, koža se obnavlja. Da bi ovaj proces mogao pravilno da funkcioniše, važan je koenzim Q10.

Da li ste čuli za vitamin Q? Vitamina za kožu ima mnogo, ali pokazalo se da je ovaj posebno dobar. A šta je zapravo vitamin Q? Vitamin Q je samo otmeno ime, ali tehnički koenzim Q10 nije vitamin, jer ga naše telo stvara i bez uzimanja iz hrane, što nije slučaj sa vitaminima. Poput vitamina C, koenzim Q10 je moćan antioksidans. Drugim rečima, koenzim Q10 služi za sprečavanje raspadanja ćelija (uključujući ćelije kože) pružajući zaštitu od efekata koje slobodni radikali imaju na kožu.

Sigurni smo da se pitate zašto ga onda dodavati kozmetičkim proizvodima ako ga već imate u telu. Radi se o tome da nivo koenzima Q10 u koži raste od detinjstva i dostiže vrhunac negde kada napuniš 20-30 godina, a nakon tog perioda taj nivo počinje postepeno da opada. Zapravo, dvadesete i tridesete su period kada morate da počnete da razmišljate o starenju kože i polako počinjete da koristite kremu protiv bora. Toga se obično setimo kada su bore već u punom jeku, a onda tražimo kreme za 40+. Kao što vidimo, ako ne želimo bore na licu, više je nego očigledno da bismo o starenju kože trebali razmišljati mnogo ranije.

Dokazano je da koenzim Q10 prilično efikasno održava elastičnost kože i smanjuje bore, zbog čega je postao tako popularan sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda. Istraživanje se uglavnom fokusiralo na površinsku primenu, jer se najčešće koristi u raznim kozmetičkim preparatima namenjenim koži, ali možda niste ni znali da se koenzim Q10 takođe može dobiti u obliku tableta i koristiti kao dodatak? Koenzim Q10 takođe može doprineti boljem izgledu kože i smanjiti bore, ali o tome ćemo kasnije. Vratimo se osnovnom načinu borbe protiv bora, a to su kozmetički proizvodi!

Kako deluje koenzim Q10?

Postoji nekoliko važnih uloga koje koenzim Q10 igra u našem telu. Pre svega, izuzetno je važan za razvoj mnogih hemijskih procesa i reakcija u ćelijama našeg tela. Veruje se da pomoć u proizvodnji čini čak 95% naše energije. Bez ovih reakcija u kojima je prisutan koenzim Q10, rast i obnova ćelija u našem telu ne bi bili mogući. Hranjenje površine kože ovim jedinjenjem efikasno povećava nivo koenzima Q10 u sebumu. Sebum je masna supstanca koju proizvode lojne žlezde i izuzetno je važan u održavanju vlažnosti kože. U prekomernim količinama sebum nije poželjan i stvara uslove za stvaranje akni. Međutim, ako ga ima premalo, koža postaje suva i sklona opuštanju i borama.

Lepa Zdrava I Mladalacka Koza Ucinak Koenzima Q10

Proces starenja kože povezan je sa ćelijskom oksidacijom. To delimično može biti rezultat smanjenja nivoa koenzima Q10 u koži. Ima antioksidativna svojstva i štiti ćelije, zbog čega površinska primena koenzima Q10 ima puno smisla, posebno ako imamo na umu da se uglavnom nalazi u spoljnom delu kože koji je najviše izložen zagađivačima i slobodnim radikalima. Nedostatak koenzima Q10 u koži rezultira smanjenom sposobnošću kože da proizvodi kolagen i elastin.

Kao što znate, koža je organ koji se obnavlja. Čitav mehanizam oporavka je složen sistem, ali kolagen i elastin su glavni pokretači čitavog procesa. Kolagen rezultira jakom i čvrstom kožom, a elastin fleksibilnom i rastezljivom. Bez njih koža počinje da se opušta i visi, pa se nažalost pojavljuju prve bore. Prvo su pogođeni najtanji delovi kože, poput područja oko očiju, zbog čega bi dobra krema za oči odmah trebalo da uđe u vašu rutinu nege lica. Posle područja oko očiju oštećuju se delovi kože lica koji se najčešće kreću, npr. pojavljuju se bore oko usana.

Šta uništava kožu?

Najveći neprijatelji kolagena i elastina su slobodni radikali. To su molekuli kojima nedostaje jedan elektron da bi bio potpun i koji zatim privlače proteine (kolagen i elastin) u potrazi za njim. Time menjaju svoj oblik i narušavaju strukturu i gube funkciju, odnosno propadaju. Tu dolazimo do koenzima Q10 koji je antioksidans. Neutralizacija slobodnih radikala i njihovih štetnih efekata posao je koji dobro obavlja koenzim Q10. Mnoga istraživanja su pokazala da kozmetika koja sadrži koenzim Q10 ne samo da pruža zaštitu kože, već i vremenom smanjuje bore.

Koristi koenzima Q10 za vašu kožu

Iako se koenzim Q10 koji se prirodno javlja može koristiti za energiju, on takođe može učiniti niz stvari u proizvodima za negu kože. Što se tiče nege kože, hidratantna krema, tonik, krema za oči često sadrže koenzim Q10, koji pomaže ujednačavanju tona kože i smanjenju pojave bora i linija na koži.

Evo blagodati koje koenzim Q10 nudi vašoj koži:

 

  • Zaštita kože od prevremenog starenja: Ovo stanje je uglavnom uzrokovano prekomernim izlaganjem kože suncu. Umereno izlaganje sunčevoj svetlosti je poželjno i normalno, a poslednje što trebate je zaključati se u 4 zida po ceo dan, ali neoprezno izlaganje suncu bez zaštite tokom dužeg vremenskog perioda bez razmišljanja o zaštiti od sunca i senci u vreme kada su UV zraci najopasnije će definitivno ostaviti posledice. Ne samo da ćete izgoreti na suncu, već će vaša koža brže stareti. Preuranjeno starenje mogu izazvati drugi spoljni faktori kao što su toksini, stres, zagađenje i slično. Koenzim Q10 ima snažno antioksidativno dejstvo i ublažava efekat spoljnih faktora (toksini, stres, zagađenje) koji utiču na prevremeno starenje kože.
  • Vraćanje energije ćelijama kože: Koenzim Q10 se može naći u skoro svim ćelijama u telu i neophodan je za njihov rad. Primena koenzima Q10 putem kozmetičkih proizvoda pomaže u svežem izgledu lica, za šta obnova ćelija igra veliku ulogu. Energične ćelije kože znače zdravije ćelije kože. Dodavanje koenzima Q10 nezi kože može omogućiti ćelijama da bolje koriste ostale hranljive sastojke, čiji je krajnji rezultat zdrava koža u celini.
  • Stimulisanje aktivnosti vaše kože: Neaktivne ćelije kože se sporije aktiviraju i sporije se oslobađaju toksina. Kao rezultat, koža postaje suva, dosadna, opušta se i stvaraju se bore. Koenzim Q10 aktivira ćelije kože da bolje rade svoj posao. Rezultat upotrebe koenzima Q10 je brzo uklanjanje toksina i brzo obnavljanje ćelija.
  • Podstiče proizvodnju kolagena: Protein koji je sastavni deo kože mora biti prisutan u odgovarajućim količinama kako bi koža bila zategnuta, ali pre svega čvrsta. Podstičući proizvodnju kolagena, koenzim Q10 direktno pozitivno utiče na starenje i opuštanje kože.
  • Izjednačavanje tona kože: Koenzim Q10 deluje tako što blokira tirozinazu, koja pomaže u stvaranju melanina, što znači da koenzim Q10 pomaže da bledi i sprečava tamne mrlje na koži.
  • Smanjenje štete od slobodnih radikala: S obzirom na to da koenzim Q10 pomaže u ćelijskoj aktivnosti, to takođe znači da vaše ćelije mogu biti efikasnije u rešavanju toksina poput slobodnih radikala i lečenju štete koju uzrokuju.
  • Umirivanje kože: Kako se toksini izbacuju, vaša koža tiho zahvaljuje. Koenzim Q10 pomaže ćelijama da uklone razne nadražujuće sastojke sa kože.
  • Smanjivanje pojave bora i finih linija: Koenzim Q10, kao sastojak kozmetike, pomaže vašem telu da proizvodi kolagen i elastin, što direktno utiče na smanjenje bora i finih linija.

Koenzim Q10 tablete

Koenzim Q10 Tablete Koristi Za Telo I Kozu

Pored kreme, rekli smo, postoje i aditivi. Njihova uloga je da vas podmlade iznutra, ali da li imaju ikakav uticaj na izgled vaše kože?

Studije su pokazale da je oralni unos koenzima Q10 blagotvoran i daje odlične rezultate u kombinaciji sa lokalnim Q10 tretmanima, bilo kao serum za lice ili krema za lice. Pored kože, ova upotreba ovog jedinjenja može imati koristi i za druge organe. Smatra se da koenzim Q10 pomaže u gubitku kilograma i više je nego dobar za rad srca i normalnu funkciju krvnih sudova.

Interna primena ovog jedinjenja moguća je i na prirodniji način - iz hrane!

Hrana bogata koenzimom Q10

Dijetalni suplementi poput tableta nisu zamena za raznovrsnu ishranu koja je najbolji način za zdravu kožu. Pored vitamina na koži, pravilna ishrana može vam obezbediti i odgovarajuće količine koenzima Q10. Dakle, šta je to hrana koja sadrži velike količine koenzima Q10?

  • Masna riba: Koenzim Q je rastvorljiv u masti i kao takav zahteva masnoću za skladištenje i apsorpciju u hrani. Dakle, konzumirajte zdravu masnu ribu koja je odličan izvor zdravih masti. Najbolje varijante su losos, tuna i haringa, mada se ovaj sastojak nalazi i u drugim vrstama ribe.
  • Meso: Bez obzira koje meso više volite, u njemu ćete sigurno naći koenzim Q10. Govedina i piletina, kada govorimo o mesu, imaju najviše koncentracije koenzima Q10. Naravno, ovo ne uključuje mesne proizvode, već samo čisto meso.
  • Orašasti plodovi i semenke: Za one koji nisu ljubitelji mesa i ribe ili su vegani, postoji još jedna vrsta hrane koja je bogata koenzimom Q10. Orašasti plodovi i seme su prava stvar u ovom slučaju, posebno kikiriki, sezam, pistacije.
  • Voće i povrće: Iako ste na trenutak osetili da hrana mora biti masna da bi imala koenzim Q10, evo hrane koja je opovrgava. Voće i povrće ima manje prirodnih masti, ali takođe može doprineti unosu ovog elementa. Pomorandže, avokado, jagode, brokoli i karfiol nalaze se na vrhu liste koja vam može pomoći da dobijete koenzim Q10.
Hrana Koja Sadrzi Koenzim Q10

     

     

    Da li koenzim K10 ima neželjene efekte?

    Što se tiče spoljne upotrebe, pokazalo se da je ovaj sastojak relativno siguran. Kozmetički proizvodi koji sadrže koenzim Q10 nisu dobri samo za ljude koji imaju vitiligo, a u tom slučaju koenzim Q10 može pogoršati stanje kože. Vitiligo je autoimuna bolest u kojoj se uništavaju melanociti ili ćelije koje proizvode pigment na koži. Područja zahvaćena vitiligom ostaju bezbojna i na koži se pojavljuju depigmentacije, odnosno beličaste mrlje.

    Kada govorimo o unutrašnjoj primeni koenzima Q10, mogući neželjeni efekti su mučnina, dijareja, stomačni problemi, povraćanje, smanjeni apetit i nizak krvni pritisak. Zbog toga se uzimanje koenzima Q10 tableta ne preporučuje ljudima koji imaju nizak krvni pritisak, a trudnice i dojilje ga nikada ne bi smele da jedu. Takođe može da reaguje sa drugim lekovima, pa se pre upotrebe koenzima Q10 tableta konsultujte sa svojim lekarom!

    Kako koristiti koenzim Q10?

    Dobra vest je da je koenzim Q10 prilično siguran za upotrebu sa ostalim sastojcima. Utvrđeno je da koenzim Q10 odlično deluje sa mnogim drugim sastojcima i proizvodima, tako da postoji bezbroj ljudi koji koriste koenzim Q10 nakon retinola. Pored toga, kao što je već pomenuto, verujemo da koenzim Q10 ima sjajnu primenu pre i posle izlaganja suncu. Koenzim Q10 možete pronaći u raznim kozmetičkim proizvodima poput hidratantne kreme za lice, tonika za lice, kreme za oči. Krema za telo i losion za telo mogu takođe sadržati koenzim Q10. Koenzim Q10 se takođe može koristiti sa vitaminom C i zapravo je u jednoj studiji upotreba oba sastojka zajedno funkcionisala bolje od svakog sastojka odvojeno. Koenzim Q10 se može svakodnevno nanositi na kožu i nema veće interakcije sa ostalim sastojcima i kozmetikom, tako da deluje dobro kao dodatak vašoj trenutnoj rutini nege kože. Koenzim Q10 se takođe preporučuje za upotrebu u kombinaciji sa drugim aktivnim sastojcima za najbolje rezultate. Pošto je koenzim Q10 rastvorljiv u mastima, najbolje se meša sa sličnim sastojcima i može se brže razgraditi u kombinaciji sa retinolom ili glikolnom kiselinom.

     

     

    La Piel Hydra Babe Hidratantno Mleko Za Telo Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic

    La PIEL Hydra BABE mleko za telo - Bogato i hidratantno mleko za telo koje sadrži koenzim Q10, hijaluronsku kiselinu i 7 hranljivih ulja, pružiće vašoj koži mnoštvo blagodati za kožu, od kojih su najvažnije nega, hidratacija i uticaj na prevremeno starenje kože, tj. anti-age efekat. Hidratacija i dubinska obnova kože zadaci su koje obavlja hijaluronska kiselina, a antioksidativni efekat koenzima Q10, koji je glavni sastojak mleka za telo Hydra BABE, štiti vašu kožu od slobodnih radikala koji oštećuju ćelije. Ako tražite proizvod koji će vam omogućiti da smanjite pojavu bora i mladalački izgled kože, mleko za telo La PIEL Hydra BABE je savršen proizvod za vas!

     

     

    Koenzim Q10 ne može da zaustavi vreme ili proces starenja, ali ono što može jeste da zaustavi propadanje kože i prevremeno starenje. Bez ovog elementa, koža ne funkcioniše pravilno, a njegova primena revitalizuje kožu. O da, ostarićete - to je neizbežno! Ne možete zaustaviti vreme ili godine, ali ono što možete je da upotrebite koenzim Q10 i osigurate da izgledate mladoliko!


    Komentariši

    Komentari moraju biti odobreni pre objave

    ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

    BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

    Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

    PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

    Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

    VELIKA ZAJEDNICA

    Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.