Niacinamid - univerzalni sastojak za blistavu kožu snova

Ako želite da Vam koža bude zdrava i blistava, počnite da koristite niacinamid - bez obzira kakav je Vaš tip kože!

Svakih nekoliko godina, novi „it“ sastojak počinje da se pojavljuje u krugu poznatom kao nega kože - čak i ako uopšte nije nov. Ovoga puta to je niacinamid, oblik vitamina B3 koji komercijalna kozmetika već decenijama koristi kao sastojak, ali se nedavno pojavio u svim vrstama proizvoda kao prepoznatljiv i poželjan sastojak za negu kože.

Niacinamid je sastojak za negu kože vredan vaše pažnje, a ako niacinamid uključite kao korak u negu kože, vaša koža će vas voleti. Među pregršt drugih neverovatnih sastojaka za negu kože, poput retinola i vitamina C, niacinamid se izdvaja zbog svoje svestranosti za rešavanje gotovo svih problema sa kožom i zbog karakteristike da je niacinamid pogodan za svaki tip kože

Niacinamid Za Lepu I Blistavu Kozu

Niacinamid je aktivni sastojak u obliku vitamina B3, koji je rastvorljiv u vodi i ne sintetiše se u našem telu, ali se mora uzimati sa hranom ili lokalno kao niacinamidna krema i niacinamidni serum za lice. Prekomerna proizvodnja sebuma nakon upotrebe niacinamida više neće predstavljati problem, a niacinamid će se istovremeno boriti da zaštiti kožu od oštećenja na najbolji mogući način. Takođe, niacinamid je veoma važan zbog svoje sposobnosti da spreči gubitak vode sa kože, smanji suvoću kože i neprijatan svrab. Pored toga, niacinamid je dobar jer je odlična pomoć protiv akni i za smanjenje crvenila, a niacinamid se takođe smatra dobrim antiinflamatornim sredstvom.

Šta je tačno niacinamid?

Niacinamid je jedan od dva glavna oblika vitamina B3 (niacin) koji se nalaze u suplementima (drugi je nikotinska kiselina). Poznat i kao nikotinamid, niacinamid je rastvorljiv u vodi vitamin koji deluje sa prirodnim supstancama pomažući Vašoj koži da vidljivo smanji proširene pore, zategne kožu, poboljša tonus kože, smanji bore i ojača površinu kože.

Niacin (a samim tim i niacinamid/nikotinamid) može biti efikasan jer je preteča dva najvažnija biohemijska kofaktora: nikotinamid adenin dinukleotid (NAD+/NADH) i nikotinamid adenin dinukleotid fosfat (NADP+). Oba molekula su ključna za hemijske reakcije kojima Vaše ćelije, uključujući ćelije kože, moraju da poprave oštećenja, šire se i normalno funkcionišu. Mnoge od ovih esencijalnih reakcija uopšte ne mogu da se pojave bez koenzima NAD+, koji je uzrokovan niacinamidom. Dakle, niacinamid je glavni faktor u Vašem telu za stvaranje molekula NAD +, koji kasnije utiče na proliferaciju ćelija u koži i omogućava telu da sprovodi procese kao što su apsorpcija i neutralizacija slobodnih radikala. U dovoljno visokim dozama slobodni radikali mogu oštetiti zdrave ćelije, zbog čega je niacinamid izuzetno važan sastojak krema i seruma za negu kože.

Pored stvaranja NAD+ koenzima koji je presudan za oštećenje kože, postoje i neki drugi dokazi za pozitivan efekat niacinamida na kožu. Lokalni niacinamid tako doprinosi svom efektu da održi proizvodnju ceramida što je više moguće, što ima značajnu vrednost, jer su ceramidi lipidi koji pomažu u održavanju zaštitne barijere kože. Povećana proizvodnja ceramida upotrebom niacinamida može doprineti lokalnom efektu na bore, tanke bore i prepreke vlažnosti kože. Sve ovo je razlog zašto je niacinamid na vrhu liste sastojaka proizvoda za negu kože.

Niacinamid Serum Za Svaki Tip Koze

Zašto treba da koristite niacinamid?

Kao što ste već razumeli, utisak na efekat niacinamida je sjajan i možemo biti zahvalni za sve što niacinamid može učiniti za kožu kada se primenjuje kao proizvod za negu kože, kao krema, tonik, serum i visoko koncentrovani tretman. Niacinamid je jedinstveno kompatibilan sa bilo kojim proizvodom u Vašoj rutini nege kože, uključujući one koji sadrže sastojke poput retinola, peptida, hijaluronske kiseline, AHA i BHA kiselina, vitamina C i svih vrsta antioksidanata. Vaša rutina nege kože takođe može tolerisati upotrebu više proizvoda koji sadrže niacinamid, i dalje neće reagovati negativno, jer ovaj genijalni vitamin B dobro podnose svi tipovi kože. Pogodan je čak i onima čija je koža osetljiva ili sa oštećenjima i nepravilnostima.

Kao sastojak koji komunicira sa ćelijama, niacinamid „razgovara“ sa različitim vrstama ćelija kože i podstiče ih da stvaraju nove, sveže i zdrave ćelije koje na kraju izgledaju mlađe. Pomaže u stvaranju ceramida i keratina koji čine kožnu barijeru. Što je jača barijera, koža će izgledati bolje. Ako je barijera oštećena, kolagen i elastin se razgrađuju, a koža ne može ostati hidratizovana. Tada gubi vlagu i ne može da zaraste ili se obnovi, a onda se stanje kože pogoršava. Zaštita i obnavljanje zaštitne barijere kože je ključ zdrave i lepe kože, zbog čega je mudar potez upotreba proizvoda sa niacinamidom.

 

Efikasan efekat niacinamida na akne, rozaceju i druga upalna stanja kože

Protivupalna svojstva niacinamida čine ga atraktivnim za lečenje upalnih stanja kože kao što su akne. Niacinamid deluje na sprečavanje prekomerne proizvodnje sebuma, što je korisna osobina za one ljude čija je koža sklona aknama. Pored toga, niacinamid, u poređenju sa drugim tretmanima akni, ne izaziva reakcije, što ga čini posebno efikasnom opcijom za ljude koji se, osim što se bore protiv akni, bore i sa suvom i osetljivom kožom. Pored lokalnih preparata, oralni suplementi niacinamida pokazali su se efikasnim u smanjenju upale koja može biti uzrokovana blagom do umerenom rozacejom i aknama. Ali ključne reči ovde su „blaga do umerena rozaceja“, a za teži slučaj rozaceje preporučuju se jači lekovi poput retinoida ili sistemskih steroida (u slučaju akni). Takođe, lokalni niacinamid pomaže u poboljšanju funkcije koju nosi stratum corneum, ili zaštitni spoljni sloj kože, što povećava antiinflamatorni efekat niacinamida.

Koristi Niacinamida Za Kozu Sklonu Aknama

Niacinamid u borbi protiv suve i dehidrirane kože

Ako je Vaša koža suva, topikalna primena niacinamida poboljšava hidratantnu sposobnost hidratantnih krema, tako da se površina kože bolje odupire problemu kao što je gubitak vode, što dovodi do stanja da Vaša koža postane suva, perutava i dehidrirana. Niacinamid odlično deluje sa uobičajenim hidratantnim sastojcima kao što su glicerin, biljna ulja, holesterol, natrijum PCA i natrijum hijaluronat. Ostale korisne blagodati niacinamida za suvu kožu su da je zadatak niacinamida da obnovi površinu kože i zaštiti od gubitka vlage i dehidracije. Regeneracija i zaštita kože neprestano pomažu koži da poboljša svoju prirodnu proizvodnju ceramida koji jačaju kožu. U slučaju da se ceramidi vremenom iscrpe i kada je proizvodnja ceramida nehotična, koža postaje ranjiva i mogu se pojaviti mnogi problemi, trajne mrlje, suva koža, koža peruti, osetljiva koža.

Efekat niacinamida na proširene i začepljene pore

Ako se pitate kako se boriti protiv proširenih i začepljenih pora, niacinamid ima magični efekat na smanjenje pora! Niacinamid ima normalizujuću sposobnost na pore čiji se efekat vidi u sprečavanju stvaranja ostataka, praćenih začepljenim porama, hrapavom i neravnom kožom. Kako se začepljenje stvara i pogoršava, pore se istežu da bi se nadoknadile, a ono što ćete kao rezultat videti na svojoj koži su proširene pore. Proširene pore takođe mogu da izazovu oštećenje od sunca, što dovodi do pojave kože koju mnogi opisuju kao „pomorandžinu koru”. Pomažući da se stvari vrate u normalu, upotreba niacinamida pomaže da se pore vrate u normalnu veličinu, a niacinamid ima odličan efekat na smanjenje pora.

 

Kako se koristi niacinamid

Korišćenje niacinamida jednostavno je poput pronalaska sjajnih proizvoda za negu kože koji ga sadrže, a može se kombinovati sa drugim korisnim sastojcima kao što su antioksidanti, agensi za podmlađivanje kože i drugi sastojci za podmlađivanje kože. Ovaj višekomponentni pristup nezi kože važan je jer onoliko koliko je niacinamid važan za kožu, nije jedini sastojak koji koži treba da pruži zdrav i lep izgled.
Svaki tip kože može imati koristi od ugradnje niacinamida u svoju rutinu nege kože. Radi sve, od lečenja upale, regeneracije do kontrole lučenja sebuma. Trik je u pronalaženju formule koja je kreirana za Vaš tip kože. Masna koža sklona aknama, začepljenim i proširenim porama i mrljama na koži (hiperpigmentacija), blagodati niacinamida mogu se naći ako koriste serum niacinamida. Ako je Vaša koža suva, dobro će Vam doći umirujuća hidratantna krema ili hidratantni tonik koji sadrži niacinamid. Najbolja stvar kod dobro formulisanog proizvoda sa niacinamidom je to što ga je neverovatno lako dodati bilo kojoj rutini nege kože. Niacinamid zapravo nema nedostataka, može vam samo pomoći da postignete još bolje rezultate.
Zdrava I Blistava Koza

Takođe možete koristiti proizvode koji sadrže niacinamid oko očiju. Hidratantna krema ili krema za oči sa niacinamidom pomaže u brisanju podočnjaka, učvršćivanju bora (bore sa osmehom), a niacinamid pomaže nežnom delu oko očiju da zadrži vlagu što rezultira zaglađivanjem kože i sprečavanjem gubitka čvrstoće kože.

Nema razloga da čekate da dodate niacinamid u svoju rutinu nege kože. Ovaj neverovatno svestrani aktivni sastojak donosi brojne aktuelne prednosti za poboljšanje izgleda kože, pružajući Vam ravnomerniju, blistavu i mlađu kožu. Kao i kod bilo kog odličnog sastojka za negu kože, i ovde je važno biti oprezan i paziti da je zaštitna krema sa zaštitnom kremom svakodnevno prisutna na Vašem licu. Zaštita kože od sunca garantuje vam maksimalnu korist od niacinamida i drugih dokazanih zaštitnika kože.

 

 

La PIEL proizvodi obogaćeni niacinamidom:

Izuzetno regenerišuća i hranjiva maska za lice

Izuzetno regenerišuća i hranljiva kremasto-glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak biljnih ekstrakata, ulja, glicerina i aktivnih komponenata (ceramidi, niacinamid, bakarni peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu negovanom, glatkom i zdravom. 

Saznajte više 

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Hidratantna i iznimno nutritivna krema za lice

Hidratantna i iznimno nutritivna dnevna i noćna krema za lice, za sve tipove kože. Kvalitetna i napredna formula sadrži 6 aktivnih sastojaka: niacinamid, peptide, ceramide, hijaluronsku kiselinu, retinol, kolagen, koji koži lica daju svežinu i elastičnost, vraćaju je, poboljšavaju tonus i teksturu. Kombinacija moćnih sastojaka čini kremu idealnom za održavanje mladalačke kože u dvadesetim godinama, a za zreliju kožu deluje kao izvrsno sredstvo protiv starenja.

Saznajte više 

Krema Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.