Peptidi za mladalački izgled lica!

Šta su peptidi i kako Vam pomažu da postignete kožu mladalačkog izgleda?

S obzirom da su retinol, antioksidanti, AHA kiseline i vitamin C sve prisutniji u proizvodima za negu kože, možda ćete osećati da svakog meseca postoji novi najbolji aktivni sastojak.

Poznato je da svaka sezona u industriji lepote ima svoj hit sastojak. Sastojak koji proizvod podiže na novi nivo i postaje na neki način „seminarski rad“ naučnika u borbi protiv starenja su peptidi, a zapravo smo ušli u eru „peptidne kozmetike“. Odmah možete postaviti dva najčešća pitanja kada je kozmetika u pitanju: Šta su peptidi i kako tačno deluju?

Ako ste „zavisni“ od kozmetike ili ste samo znatiželjni kada su u pitanju anti-age sastojci, verovatno ste čuli da bar nekoliko kompanija govori o čudesnim prednostima peptida u njihovim proizvodima. Ove tvrdnje se kreću od sposobnosti zgušnjavanja usana i podizanja naborane kože, pa sve do uklanjanja podočnjaka i otečenih očiju. Zvuči prilično neverovatno, ali da li su peptidi u nezi kože zaista anti-age heroji ili samo precenjeni sastojci?

Mogu li peptidi zaista izbrisati bore? Mogu li peptidi zaista zameniti botoks? Kako su peptidi osvojili ljubitelje kozmetike širom sveta, za šta se koriste i zašto ih vredi uključiti u svoju rutinu nege kože?

U nastavku otkrivamo pitanja na sve Vaše odgovore!

Šta su peptidi?

Kada govorimo o peptidima, govorimo o grupama aminokiselina koje su takođe deo proteina. Proteini su, pak, gradivni elementi našeg tela, odnosno tkiva, a samim tim i kože. Kao što se kuća sastoji od cigli i veziva, tako se i koža sastoji od različitih peptidnih lanaca ili proteina. Kako su proteini osnovni blokovi kože, bez peptida naša koža gubi čvrstoću i pojavljuju se bore, promene teksture i elastičnost kože. Pored toga što su neophodni za strukturu i funkciju kože, peptidi se nalaze u svakoj ljudskoj ćeliji i često deluju kao biološki prenosnik što ih čini izuzetno važnim za funkcionisanje tela. Postoje stotine kombinacija aminokiselina, uključujući peptide. Njihov dragoceni zadatak je napraviti i održavati kožu savršeno izgrađenom - zategnutom, zategnutom kožom ujednačene strukture i teksture.

Peptidi Sastojak Za Zagladen I Mladalacki Izgled Lica

Peptidi su sastavni deo kože i jedan od osnovnih gradivnih elemenata esencijalnih supstanci kože - kolagena, elastina i keratina. Kako telo sa godinama proizvodi sve manje i manje ovih jedinjenja, gubi se čvrstoća i elastičnost lica i na njemu se pojavljuju prve bore. Čim počnete da koristite peptidnu kozmetiku, automatski ćete koži poslati signal da prestane da bude lenja i nastavi da neumorno radi na proizvodnji ove tri supstance. Rezultat redovne nege „peptida“ je zategnuto, blistavo, glatko i hidrirano lice bez bora.

Na grčkom, reč „peptid“ znači „hranljiva“, ali zapravo samo stotinu njihovih funkcionalnosti povezano je sa ubrzanom regeneracijom ćelija.

Kako peptidi utiču na kožu lica?

Peptidi u kozmetici su sve veći hit jer uspešno rade na zaglađivanju bora. Peptidi povećavaju elastičnost i ubrzavaju zarastanje rana, a njihova upotreba podstiče proizvodnju kolagena, opuštanje mišića i smanjenje bora. Ne samo da odlažu prve znake starenja, već pomažu i kod već oštećene kože.

Korišćenjem peptida možete se oprostiti od dubokih bora - stalnim podsticanjem lučenja kolagena u koži, bora i linija će biti sve manje. Efekat liftinga i osvetljenje lica su dodatni bonus.

Lepotu i elastičnost kože u mladosti dugujemo najjačoj proizvodnji kolagena u to vreme. Od tridesetih pa nadalje i pod uticajem spoljnih faktora i stresa, proizvodnja kolagena se malo usporava, ali možete biti sigurni da količina ovog specifičnog proteina u koži počinje da opada. Kako se kolagen smanjuje, koža postaje tanja, osetljivija, gubi elastičnost i pokazuje prve znake starenja. Baš kao što peptidi grade kolagen, kolagen se razgrađuje u njih. Naučna istraživanja su pokazala da ove nakupine aminokiselina mogu da stimulišu stvaranje nove kolagena, ali takođe imaju pozitivan efekat na druge važne proteine u koži, poput keratina i elastina. Štaviše, istraživanja su potvrdila da isto važi i za lokalnu primenu peptida na kožu putem kozmetičkih proizvoda. Kada primenite takav specifičan preparat, peptidi „šalju“ poruku da se kolagen razgradio i da je koži potrebna nova „pošiljka“ građevinskog materijala. Ovim potpuno prirodnim mehanizmom moguće je značajno obnoviti kožu, usporiti njeno prerano starenje i ublažiti pojavu bora i bora.

 

Neki od najefikasnijih prirodnih peptida, koji se takođe koriste u proizvodima za negu kože, su peptidi i tripeptidi graška. Peptid graška je prirodnog porekla. Jača kolagen i elastin, stimuliše njihovo dalje formiranje u koži i stabilizuje vezu između dermisa i epidermisa da bi koža bila čvršća. Tripeptidi su moćan sastojak koji povećava sintezu kolagena i lumikana, koji održava stabilnost vezivnog tkiva, kako bi ojačao strukturu i čvrstoću kože. Kožu čine debljom i daju joj svežiji izgled.

 

10 blagodati upotrebe peptida u nezi kože

Kada se koriste u kozmetičkim proizvodima za kožu, peptidi se svrstavaju u tri glavne kategorije: signalni peptidi, nosači peptida i oni koji inhibiraju nervne signale. Delujući kao glasnici, signalni peptidi mogu pokrenuti sintezu kolagena, što zauzvrat povećava čvrstoću kože.

 

  1. Smanjenje pojave bora i finih linijaPodstičući proizvodnju kolagena, peptidi mogu na koži stvoriti utisak da je punija, pa Vam peptidi mogu pomoći u obnavljanju kolagena i očuvanju mladalačkog izgleda lica.
  2. Proizvodnja kolagena: Kada se kolagen razgradi, peptidi šalju signal ćelijama naše kože, obaveštavajući ih da proizvode više kolagena da zameni ono što prirodno gubimo starenjem. Svake godine proizvodnja kolagena opada, što rezultira borama, dehidracijom, promenom boje, gubitkom čvrstoće i bledim tenom.
  3. Jačanje kožne barijere: Kada peptidi pomažu u povećanju ćelija kože, oni takođe mogu pomoći u poboljšanju kožne barijere.
    Peptidi Saveznici Zategnute I Zdrave Koze
  4. Hidratacija: Starenje smanjuje proizvodnju kolagena, što takođe uzrokuje dehidrataciju. Kada peptidi pomažu u jačanju proizvodnje kolagena, to takođe pojačava hidrataciju i utiče na zadržavanje vlage u koži.
  5. Ima protivupalna svojstva: Antioksidanti koji se nalaze u peptidima pomažu u smirivanju i smirivanju kože, što dovodi do manje upale. Dakle, osim što će imati zavidan anti-age efekat, ove efikasne aminokiseline će smanjiti upale na koži i ujednačiti ten.
  6. Čvrsta koža: Signalizirajući ćelijama da proizvode kolagen, peptidi pomažu Vašoj koži da postane čvršća. Peptidi koji inhibiraju nervne signale imaju zadatak da smanje fine linije koje izazivaju pokrete mišića lica - u teoriji je to poput lokalnog botoksa.
  7. Zaglađivanje tena: Povećana proizvodnja kolagena rezultira i zaglađivanjem kože, tj. Vaša koža će biti zaglađena i ujednačena.
  8. Obnova oštećene kože: Peptidi nosioci leče vašu kožu iznutra prema spolja.
  9. Elastičnost kože: Zahvaljujući povećanoj dozi elastina, koju će koža početi da stvara zahvaljujući peptidu, Vaše lice će biti čvrsto i zategnuto.
  10. Sprečavanje akniPeptidi takođe imaju antibakterijsko delovanje, što znači da će efikasno uništiti bakterije odgovorne za stvaranje neželjenih akni, bubuljica i mitesera.

Peptidi će biti najefikasniji u proizvodima kao što su hidratantna krema, serum i krema za oči. Anti-age proizvodi sa peptidima pogodni su za sve tipove kože.

Da li su peptidi sami po sebi dovoljni za negu starenja?

Iako se svuda u kozmetičkoj industriji možete susresti sa pomislima da postoji jedan magični sastojak ili grupa sastojaka kao savršeno anti-age rešenje, nažalost, to nije tačno. Ne postoji jedinstveno rešenje za sve znakove starenja - iako priznajemo da bi bilo sjajno da je to zaista tako jednostavno.

Ovo treba zapamtiti: kao što ne postoji nijedna zdrava hrana ili dodatak ishrani, tako ne postoji niti jedan najbolji sastojak ili grupa sastojaka. Koža je najsloženiji organ ljudskog tela, pa možete samo da zamislite da njene potrebe ne može da zadovolji samo peptid ili smeša peptida.

Peptidi Anti Age Nega Za Zrelu Kozu


Iako peptidi nisu čudesni sastojci, dobro ih je videti u proizvodima za negu kože, ali još uvek moramo mnogo toga da naučimo o tome kako najbolje iskoristiti peptide za maksimalnu efikasnost proizvoda za negu kože.

Većina peptida funkcionišu kao agensi koji vezuju vlagu i gotovo većina njih ima teoretsku sposobnost ćelijske komunikacije da pomogne samoj popravci kože. To su uzbudljive prednosti, ali samo dok se ne oslanjate samo na peptide. Potrebna je dobra mešavina sastojaka protiv starenja kako bi koža bila glatka, čvrsta i, da, mladolika. Nijedan peptid ne deluje kao botoks ili dermalno punilo za smanjenje bora. Peptidi sigurno nisu aktuelni odgovor za one koji se plaše igala, ali efikasnost peptida u smanjenju znakova starenja sigurno postoji!

 

Koje su vrste peptida?

  1. PENTAPEPTIDI: Pentapeptidi stimulišu proizvodnju novog kolagena i sadrže lipopeptidne masne kiseline u kombinaciji sa 5 aminokiselina. Jedan od najpoznatijih pentapeptida je Matrixyl. Kozmetički proizvod koji najčešće sadrži pentapeptide je krema protiv bora, jer stimuliše donje slojeve kože, što rezultira punom i gipkom kožom.
  2. HEKSAPEPTIDI: Heksapeptidi sadrže 6 lanaca aminokiselina, a najefikasniji iz ove grupe je tzv. argirelin (acetil heksapeptid-3) jer ima sposobnost da opušta bore na licu i sprečava kontrakciju mišića, slično botoksu. Može se primeniti na celo lice, jer utiče na ublažavanje postojećih bora, ali i sprečava pojavu budućih bora. 
  3. PALMITOYL OLIGOPEPTID: Proizvodnja kolagena i hijaluronske kiseline u najdubljim slojevima kože zadatak je palmitoil oligopeptida. Takođe značajno stimuliše prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline, koja je direktno povezana sa regulacijom vlage u koži. Delujući zajedno na specifične mehanizme regeneracije, ovi peptidi pružaju višestruku korist za mladu kožu punog i zdravog izgleda, uključujući zrelu kožu sa vidljivim znacima starenja. Pored toga, ovaj peptid se može pohvaliti efektom koji nam je svima potreban - zaštitom od štetnih efekata sunčevog UV zračenja. Iako ovaj peptid ne menja SPF zaštitnu kremu, deluje kao dodatni sloj zaštite za nežnu kožu lica.
  4. BAKRENI PEPTIDI: Bakarni peptidi su poznati i kao bakarni glukonat. Mali fragmenti proteina u kombinaciji sa bakrom postižu zarastanje rana, što je praćeno regeneracijom kože. Bakarni peptidi sastojci su mnogih proizvoda protiv starenja, zbog njihove sposobnosti da povećaju elastičnost i čvrstoću kože. Takođe poboljšavaju teksturu kože koja tada postaje gipka, čvrsta i glatka na dodir. Kako je bakar toksični metal, koristi se na koži samo u obliku peptida koji ga vezuju.

 

 

Da li želite da podmladite i ojačate svoje lice? Posegnite za peptidima! Ako do sada niste imali priliku da isprobate kremu ili serum sa peptidima, vreme je da ispravite ovaj propust: upoznajte se sa najboljom kozmetikom protiv starenja.

 


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.