Piling za telo, za nežnu i glatku kožu!

Čuli ste to iznova i iznova: važno je redovno da radite piling kože! Bilo da se radi o sprečavanju urasta dlaka, produženju preplanulosti ili poboljšanju efikasnosti proizvoda koji se nakon toga nanose, piling tela bi trebalo da bude deo vaše beauty rutine. Ali koliko zapravo znate o pilingu? Ovde ćete saznati kako i zašto treba da radite piling tela, radi mekšeg osećaja i lepog izgleda kože!

Koža je naš najveći organ i predstavlja pokrivač tela koji je u direktnom kontaktu sa spoljnim okruženjem. Štiti telo od mehaničkih povreda, štetnog UV zračenja i patogenih organizama, odnosno prva je linija odbrane od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama. Učestvuje u procesima sekrecije koje sprovode kožne žlezde i prima spoljne stimulanse kroz brojne receptore koji se nalaze u njoj - za toplotu, hladnoću, dodir, pritisak i bol. Piling za telo pomaže u podmlađivanju kože izlažući glatkiji i gipkiji sloj kože nakon uklanjanja mrtvog sloja kože. Ako ove mrtve ćelije ne uklonite i one na kraju formiraju debeli sloj, to može imati nekoliko posledica:

  • koža postaje mutnija i nedostaje joj sjaj
  • koža je manje oksigenirana i oseća se devitalizovano
  • koža se oseća grublje
  • koža je suva
  • urasle dlake nastaju jer se pilosebaceous žlezde u korenu dlake lakše blokiraju
  • pojavljuju se začepljene pore i mrlje jer koža ne može da diše!

Većinu vremena priroda ispravlja stvari. I većinu vremena vaše telo izgleda blistavo. Međutim, postoje trenuci kada je vašem telu potrebna i dodatna pomoć, pored dubinskog čišćenja, detoksikacije i nege!

Postoje dve vrste pilinga:

Mehanički piling

Piling sadrži abrazivne granule, koje mogu biti nežne ili grube prema koži, u zavisnosti od njihove veličine i oblika. Što su granule sitnije, to će biti mekše i efikasnije. Kada masirate piling preko kože, granule koje sadrži odneće mrtve ćelije i nečistoće.

Hemijski piling (pomoću kore)

Tipično napravljen od voćnih kiselina, hemijski piling olabavljava veze između mrtvih ćelija, koje se zatim prirodno ljušte, bez potrebe za masiranjem kože. Jednostavno nanesite koru i ostavite da deluje preporučeno vreme. Ova akcija takođe podstiče obnavljanje ćelija kože. Vredi napomenuti da su neke kiseline jače od drugih i mogu da budu vrlo iritirajuće ako se koriste u prekomernim koncentracijama. Zbog toga ih treba koristiti sa velikom pažnjom, posebno ako imate osetljivu kožu. Ove kiseline se nazivaju AHA i BHA, a uglavnom potiču iz voća ili drveta vrbe (za salicilnu kiselinu), ali se takođe mogu sintetizovati. Bez obzira da li se odlučite za mehanički ili hemijski piling, rezultati će biti isti: nakon toga koža se oseća čišćom i mekšom i izgleda sjajnije.

Šta je zapravo piling za telo?

Piling za telo zapravo će vam pomoći da uklonite svu mrtvu kožu sa tela i izložite gipki sloj mlađe kože, čineći da se osećate sveže i podmlađeno. Pilingi za telo su najbolji način za uklanjanje preplanule kože. Ako je vaša koža postala gruba i potamnela zbog kontaminacije ili izlaganja prašini, možete koristiti piling za telo da biste uklonili grubi sloj kože, ostavljajući kožu mekom i podatnom.

Koje su primene pilinga za telo?

Piling za telo je banjski tretman u kojem se koža ljušti i čini je svežom, glatkom, vlažnom i mekom. Tokom pilinga tela, abrazivni proizvod se utrlja u kožu i masira preko kože, a zatim ispere.

Koliko često treba da radite piling tela?

Ne koristite pilinge za telo prečesto, jer često čišćenje može oštetiti mladi sloj kože nakon što mrtva koža napusti površinu tela. Piling za telo možete koristiti jednom nedeljno ili dvaput. Takođe ne zaboravite da koristite vrlo nežni piling za telo u slučaju da imate suvu kožu. Takođe budite veoma oprezni tokom zime kada previše ribanja može da ošteti već suvu kožu. Planiranje pilinga za telo u korist pilinga najbolje je u proleće i jesen, neposredno pre nego što započnete sa sunčanjem i kada preplanulost počne da bledi. Naravno, piling je sjajan u bilo koje doba.

Koje su prednosti pilinga za telo?

Piling za telo služi kao piling za vašu kožu uklanjanjem mrtvih ćelija kože i trljanjem tvrde i oljuštene kože, a koža ispod nje deluje meko i glatko. Pilingi za telo takođe mogu biti izuzetno okrepljujući. Takođe može poboljšati cirkulaciju krvi u koži i pomoći u borbi protiv celulita i poboljšati tonus kože. Dobar piling za telo takođe služi kao osnova za druge tretmane tela. Pomaže u pripremi kože za ujednačenu preplanulost, otvara pore pre tretmana oblogom ili blatom, a korišćena ulja opuštaju i stimulišu vaša čula.

Ispod možete saznati sve što čine naši La PIEL neverovatni pilingi za telo i zašto je svaki od sastojaka najbolji izbor za Vašu kožu!

 

Matcha BABE

Piling za telo od matcha praha (listovi zelenog čaja) i soli
99 % prirodan proizvod
Za neverovatno meku, negovanu, glatku i mirisnu kožu.

Pomaže u borbi protiv:                                                   

  • Suve kože
  • Dermatitisa
  • Strija
  • Manjih ožiljaka
  • Hiperpigmentacije (tamnih flekica po koži)
  • Uraslih dlaka
  • „Strawberry legs“…i drugih nedostataka na koži           

 

U njemu ćete naći:

So:

piling kože (uklanja mrtve ćelije sa površine kože i podstiče samo-regeneraciju)

Ši puter:

Ši puter je poznat i pod imenima shea ili mandingo. Ši puter je pogodan za hidrataciju svih tipova kože jer zadržava vlagu. Naročito je efikasan u obnavljanju ćelija starije i naborane kože. Bezbedan je za izuzetno osetljivu kožu i deluje protivupalno. Pomaže kod psorijaze, seboreje, ekcema, neurodermatitisa i kod zarastanja lakših rana i opekotina.

Matcha (prah od lista zelenog čaja):

Matcha prah je moćan antioksidans i zaglađuje i hidrira kožu. Deluje protivupalno i veoma je bogat vitaminima, aminokiselinama i mineralima neophodnim za zdravu kožu. 

ULJA: 

Jojoba:

Ulje jojobe deluje kao ovlaživač. To znači da kožu „zatvara“ zaštitnom barijerom kako ne bi izgubila vlagu. Ovo može pomoći u sprečavanju stvaranja bakterijskih infekcija, akni i peruti. Takođe sadrži prirodni oblik vitamina E, koji deluje kao antioksidans na vašoj koži.

Badem:

Bademovo ulje izuzetno je bogato biljnim proteinima, vitaminima A, B1, B2 i B6 i vitaminom E. Pored toga, bademovo ulje sadrži tri vrste esencijalnih masnih kiselina: Omega-3, Omega-6 i Omega-9. Sadrži mnogo sastojaka neophodnih za zdravu i negovanu kožu. Pogodan je za negu svih tipova kože, smiruje upale, dermatitis, opekotine, ekceme i psorijazu, a posebno se preporučuje za negu suve i osetljive kože. Pored vlaženja, nege i efikasne zaštite kože, bademovo ulje čini je mekom i svilenkastom, istovremeno usporavajući starenje i poboljšavajući ten.

Pšenične klice:

Ulje pšeničnih klica, zbog visokog sadržaja vitamina E, koristi se u nezi suve i oštećene kože, neguje kožu nakon izlaganja štetnim sunčevim zracima, pomaže u borbi protiv bora, strija i manjih ožiljaka.

Miris:

citrusni miris, miris zelenog čaja

 

Sugar BABE

Šećerni piling za telo sa 7 kraljevskih ulja i putera.
Za neverovatno meku, negovanu, glatku i mirisnu kožu.

 

Pomaže u borbi protiv:                                                     

  • Suve kože
  • Dermatitisa
  • Strija
  • Manjih ožiljaka
  • Hiperpigmentacije (tamnih mrlja po koži)
  • Uraslih dlaka
  • „Strawberry legs“ …i drugih nedostataka na koži

 

U njemu ćete naći:

Šećer:

piling kože (uklanja mrtve ćelije sa površine kože i podstiče samo-regeneraciju)

Vitamin E:

Vitamin E je čudesno ulje za vašu kožu. Pomaže kod bora, smanjuje ožiljke od akni i uklanja strije, a značajno poboljšava kvalitet kože. Lokalna primena vitamina E je izuzetno korisna jer ovo ulje ima antioksidativna svojstva. Kada se nanese na kožu, sprečava delovanje slobodnih radikala, a samim tim i oštećenja koja mogu nastati na koži. Takođe, ulje vitamina E deluje protivupalno. Ovo ulje je efikasno hidratantno sredstvo. Pomaže koži da zadrži prirodnu vlagu i sprečava prekomerni gubitak tečnosti iz tela. Zbog toga je izuzetno korisno za ljude sa suvom i umornom kožom. Naime, zbog svojih antioksidativnih svojstava usporava znake starenja.

Ši puter:

Ši puter je poznat i pod imenima shea ili mandingo. Ši puter je pogodan za hidrataciju svih tipova kože jer zadržava vlagu. Naročito je efikasan u obnavljanju ćelija starije i naborane kože. Bezbedan je za izuzetno osetljivu kožu i deluje protivupalno. Pomaže kod psorijaze, seboreje, ekcema, neurodermatitisa i kod zarastanja lakših rana i opekotina.

ULJA:

Argan:

Pošto dubinski hidrira kožu i čini je mekšom, arganovo ulje je popularan sastojak proizvoda za negu tela. Bogat je hranljivim sastojcima, uključujući masne kiseline - koži daju energiju i vraćaju joj neopisivu glatkoću.

Avokado:

Ulje avokada ima jaku okluzivnu formulu, što znači da promoviše regeneraciju ćelija i zarastanje čak i kod teških stanja kože. Idealan je za ljude koji imaju „temperamentnu“ i „hirovitu“ kožu, one u menopauzi, kao i za negu osetljive i suve kože.

Breskva:

Ulje breskve sadrži sledeće glavne aktivne sastojke: polinezasićene masne kiseline: oleinska, linolna, linolenska, palmitinska i druge. Ove supstance formiraju tanak zaštitni film na površini kose, što smanjuje ranjivost uvojaka agresivnim uticajem okoline na njih. Vitamini (B15, E, O, D, B6…), mineralne komponente (kalcijum, kalijum, fosfor i gvožđe) i mnogi drugi.

Makadamija:

Palmitoleinska kiselina se nalazi u velikom procentu mladih lipida na koži, ali sa godinama ovaj procenat opada. Stoga je ulje makadamije, bogato ovom kiselinom, izuzetno pogodno za negu zrele kože. Takođe je svojevrsni melem za opekotine, ožiljke, rane i iritacije.

Šargarepa:

Odlično kao krema za sunčanje, za negu suve kože i regeneraciju kože i vlasišta. Bogato beta-karotenom i vitaminom E, ulje šargarepe idealan je lek za suvu, ispucalu kožu. Pomaže u hidrataciji kože i podstiče sintezu melanina i zato se koristi u kremama za sunčanje.

Jojoba:

Ulje jojobe deluje kao ovlaživač. To znači da kožu „zatvara“ zaštitnom barijerom kako ne bi izgubila vlagu. Ovo može pomoći u sprečavanju stvaranja bakterijskih infekcija, akni i peruti. Takođe sadrži prirodni oblik vitamina E, koji deluje kao antioksidans na vašoj koži.

Badem:

Bademovo ulje izuzetno je bogato biljnim proteinima, vitaminima A, B1, B2 i B6 i vitaminom E. Pored toga, bademovo ulje sadrži tri vrste esencijalnih masnih kiselina: Omega-3Omega-6 i Omega-9. Sadrži mnogo sastojaka neophodnih za zdravu i negovanu kožu. Pogodan je za negu svih tipova kože, smiruje upale, dermatitis, opekotine, ekceme i psorijazu, a posebno se preporučuje za negu suve i osetljive kože. Pored vlaženja, nege i efikasne zaštite kože, bademovo ulje čini je mekom i svilenkastom, istovremeno usporavajući starenje i poboljšavajući ten.

Pšenične klice:

Ulje pšeničnih klica, zbog visokog sadržaja vitamina E, koristi se u nezi suve i oštećene kože, neguje kožu nakon izlaganja štetnim sunčevim zracima, pomaže u borbi protiv bora, strija i manjih ožiljaka.

Miris:

slatkast miris pomorandže i vanile

 

Coffee BABE

Piling za telo od kafe i šećera
99,7 % prirodan proizvod
Za neverovatno meku, negovanu, glatku i mirisnu kožu.

 

Pomaže u borbi protiv:                                                                                        

  • Suve kože
  • Dermatitisa
  • Strija
  • Manjih ožiljaka
  • Hiperpigmentacije (tamnih mrlja po koži)
  • Uraslih dlaka
  • „Strawberry legs“ …i drugih nedostataka na koži

 

U njemu ćete pronaći:

Šećer:

piling kože (uklanja mrtve ćelije sa površine kože i podstiče samo-regeneraciju)

Ši puter:

Ši puter je poznat i pod imenima shea ili mandingo. Ši puter je pogodan za hidrataciju svih tipova kože jer zadržava vlagu. Naročito je efikasan u obnavljanju ćelija starije i naborane kože. Bezbedan je za izuzetno osetljivu kožu i deluje protivupalno. Pomaže kod psorijaze, seboreje, ekcema, neurodermatitisa i kod zarastanja lakših rana i opekotina.

Kafa:

Jedan od najvažnijih elemenata nege kože svakako su antioksidanti, koji sprečavaju njeno starenje i štite je od slobodnih radikala. Dobra vest je da ih je kafa puna. U stvari, to je najveći izvor antioksidanata na svetu, što pokazuju studije čiji rezultati pokazuju da ljudi dobijaju više antioksidanata iz kafe nego iz bilo koje druge hrane. Kalijum, niacin, magnezijum i vitamin E mogu se naći u kafi koja održava hidrataciju ćelija kože, bori se protiv akni i bora, deluje protivupalno, štiti od UV oštećenja ... Korišćenjem kafe kao pilinga štite kolagen od oštećenja koja bi u suprotnom rezultirala finim linijama na površini kože. Brojna prirodna kozmetika sadrži ekstrakt kafe i izuzetno je efikasna u anti-age negi kože. Kada se lokalno primenjuje, kofein je stimulans koji sužava krvne sudove ispod površine kože i pomaže u smanjenju otoka i podbuhlosti. Kofein takođe može da dehidrira masne ćelije, što u prevodu znači da voda nestaje sa površine kože i smanjuje pojavu celulita.

ULJA: 

Jojoba:

Ulje jojobe deluje kao ovlaživač. To znači da kožu „zatvara“ zaštitnom barijerom kako ne bi izgubila vlagu. Ovo može pomoći u sprečavanju stvaranja bakterijskih infekcija, akni i peruti. Takođe sadrži prirodni oblik vitamina E, koji deluje kao antioksidans na vašoj koži.

Badem:

Bademovo ulje izuzetno je bogato biljnim proteinima, vitaminima A, B1, B2 i B6 i vitaminom E. Pored toga, bademovo ulje sadrži tri vrste esencijalnih masnih kiselina: Omega-3Omega-6 i Omega-9. Sadrži mnogo sastojaka neophodnih za zdravu i negovanu kožu. Pogodan je za negu svih tipova kože, smiruje upale, dermatitis, opekotine, ekceme i psorijazu, a posebno se preporučuje za negu suve i osetljive kože. Pored vlaženja, nege i efikasne zaštite kože, bademovo ulje čini je mekom i svilenkastom, istovremeno usporavajući starenje i poboljšavajući ten.

Pšenične klice:

Ulje pšeničnih klica, zbog visokog sadržaja vitamina E, koristi se u nezi suve i oštećene kože, neguje kožu nakon izlaganja štetnim sunčevim zracima, pomaže u borbi protiv bora, strija i manjih ožiljaka.

Miris:

miris kafe, slatkasti miris čokolade i pomorandže

 


Svaki od tri pilinga je prirodni proizvod i NE sadrži parabene, parafine, silikon, mineralna ulja i alkohol. Sigurni su za trudnice i dojilje, duboko neguju i hrane kožu.

Ako još niste probali, dajte koži priliku i nagradite je pilingom Sugar, Matcha ili coffee BABE. Zbog toga će Vam koža biti zahvalna, a vi ćete je voleti svakim danom sve više i više!

 

La PIEL proizvodi koji će Vam pomoći da postignete mekšu i glađu kožu:

 

  1. Matcha BABE
    https://mylapiel.com/collections/najpopularnije/products/matcha-babe
  2. Sugar BABE
    https://mylapiel.com/collections/najpopularnije/products/sugar-babe
  3. Coffee BABE
    https://mylapiel.com/collections/najpopularnije/products/coffee-babe-piling-za-tijelo

 

 


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.