Susamovo ulje - blagodati semenskog ulja koje koristite svakodnevno

10 Blagodati susamovog ulja

Ulje Susama Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

Prednosti susamovog ulja uključuju pomoć kod: reumatoidnog artritisa, borbe protiv slobodnih radikala, dobro za kosu, bogato nezasićenim mastima, poboljšava oralno zdravlje, pomaže u radu creva, snižava krvni pritisak, pomaže u borbi protiv stresa i depresije, pomaže u sprečavanju dijabetesa, usporava starenje koža, prirodno je sredstvo za zaštitu od sunca, pomaže u poboljšanju zdravlja očiju i poboljšava čvrstoću kostiju.

Susamovo ulje, poznato i kao ulje gingelly, nije samo začin. To je ulje za sve ono što može da vlaži vašu kožu, bori se protiv znakova starenja, održava brave zdravima i deluje kao bazno ulje za gotovo sva biljna ulja. I to je samo početak.

Susamovo ulje nudi mnoge druge impresivne zdravstvene beneficije, uključujući upravljanje anksioznošću i stresom, održavanje zdravlja srca, snižavanje krvnog pritiska i još mnogo toga. Vitamini i minerali su glavni sastojak ovog orašastog ulja, a o ukusu da i ne govorimo, što ih čini odličnim dodatkom vašoj svakodnevnoj ishrani.

Koje su prednosti upotrebe susamovog ulja na koži?

Susamovo ulje ima sledeća svojstva koja pomažu da postane korisno ulje za vašu kožu:

  • To znači da ima sposobnost da se bori protiv oštećenja slobodnih radikala ili nestabilnih molekula koji mogu oštetiti ćelijsku strukturu vaše kože.
  • To znači da može ubiti štetne mikroorganizme ili zaustaviti njihov rast.
  • To znači da može smanjiti upalu i otok.

Susamovo ulje takođe ima umereno nizak rezultat na komedogenoj skali. Ova nezvanična baza podataka rangira različita ulja i maslace prema njihovim svojstvima začepljenja pora. Skala se kreće od nula do pet. Ocena nula znači da ulje neće začepiti vaše pore, dok ocena pet znači da hoće.

Budući da nekomedogena ulja ne začepljuju pore, susamovo ulje može dobro delovati na koži sklonoj aknama. Borba protiv akni takođe se može rešiti susamovim uljem zbog njegovih protivupalnih svojstava, iako trenutno ne postoje naučni podaci koji to podržavaju.

Koje hranljive sastojke ima susamovo ulje?

Susamovo ulje sadrži vitamin E koji može zaštititi ćelije kože od oštećenja izazvanih faktorima okoline kao što su UV zraci, zagađenje i toksini. Susamovo ulje takođe sadrži nekoliko fenolnih jedinjenja koja mu daju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Ova jedinjenja uključuju:

  • tokoferol
  • pinoresinol
  • susam
  • sesamolin
  • sesaminol
  • susamol

Sadrži i nekoliko esencijalnih masnih kiselina. Ove kiseline su efikasne hidratantne kreme koje mogu pomoći Vašoj koži da bude gipka, meka i hidratizovana.

  • Oleinska kiselina
  • palmitinska kiselina
  • stearinska kiselina
  • linolna kiselina
    Ulje Susama Borba Protiv Akni La PIEL Lana Jurcevic

    Pet prednosti za kožu korišćenjem susamovog ulja:

    Susamovo ulje se takođe može primeniti lokalno. Daje Vašoj koži zlatni sjaj kakav ste oduvek želeli. Visok nivo antioksidansa prisutnih u sezamovom ulju čini ga idealnim kao kozmetički nosač. Možete sebi da napravite masažu susamovim uljem, umesto da koristite maslinovo ulje, iako su oba dobra za vašu kožu, susamovo ulje odaje taj topli osećaj kada se trlja po koži.

    1. Krema za sunčanje

    Prirodni antioksidans i sesamol u ulju dok ne neutrališu štetno oksidaciono dejstvo UV sunčevih zraka i slobodnih radikala. Takođe ga možete koristiti za lečenje opekotina.

    1. Oružje protiv akni

    Susamovo ulje ima izvrsna antibakterijska svojstva, pomažući u uklanjanju akni, bubuljica, mitesera i belih tačaka.

    1. Hidratantna krema i detoksifikator kože

    Susamovo ulje popravlja oštećene ćelije kože, a prisustvo masnih kiselina i vitamina smanjuje bore, fine linije i proširene pore. Polifenoli u semenu susama sprečavaju kožu da dobije masni sjaj i vraćaju prirodnu barijeru ravnoteže.

    1. Piling i sredstvo za izbeljivanje kože

    Prirodna svojstva ulja uklanjaju prljavštinu, ulje i bakterije sa kože ostavljajući za sobom prirodno blistavu, meku i podatnu kožu.

    1. Iscelitelj oštećenja kože

    Susamovo ulje poboljšava cirkulaciju i podmlađuje kožu, podstičući tako brz oporavak oštećenih ćelija. Minerali poput cinka, bakra, kalcijuma, magnezijuma i mangana u ulju mogu popraviti ožiljak i obnoviti nove ćelije kože.

    Prednosti susamovog ulja za kosu:

    Kosa je naša krunska slava; uokviruje naše lice i čini nas lepima. Triholozi kažu da zdravo vlasište i pravilna ishrana pomažu rastu kose. Susamovo ulje sadrži esencijalne masne kiseline poput omega-3, omega-6 i omega-9 koje neguju kosu iz korena.

    Susamovo Ulje Prirodna Kozmetika La PIEL Lana Jurcevic

    Koristi susamovog za zdravlje:

    Susamovo ulje sadrži mnogo hranljivih sastojaka: mangan, bakar, kalcijum, gvožđe, magnezijum, cink, vlakna, tiamin, vitamin B6, fosfor, triptofan i proteine. Sve ove hranljive materije su potrebne za pravilno funkcionisanje organa. Kuvanje sa susamovim uljem ne samo da Vašu hranu čini ukusnom, već i značajno menja Vaš životni stil.

    1. Pomaže u poboljšanju zdravlja očiju

    Seme susama i ulje nude hranljive i preventivne prednosti za vaše oči. Kao bogat izvor flavonoida, fenolnih antioksidanata, omega-6 masnih kiselina, prehrambenih vlakana i vitamina, sezamovo ulje može zaštititi očne ćelije od upale i oštećenja vida. Kada se primenjuje lokalno, vlažiće suva područja ispod očiju zahvaljujući prisustvu omekšavajućih masnih kiselina, uključujući linolnu kiselinu, palmitinsku kiselinu, oleinsku kiselinu i stearinsku kiselinu.

    Prema tradicionalnoj medicini, redovna masaža kapaka sezamovim uljem može smanjiti podočnjake.

    1. Pomaže u borbi protiv stresa i depresije

    Da li pokušavate da se izborite sa anksioznošću i stresom? Uključite susamovo ulje kao deo vaše dijete. Tirozin, u susamovom ulju, ima direktne veze sa nivoom serotonina u mozgu. Serotonin je srećni hormon, čija će neravnoteža biti depresivna i pod stresom.

    Susam takođe sadrži magnezijum i kalcijum, minerale za ublažavanje stresa. Takođe sadrži tiamin i triptofan koji su poznati po svojoj ulozi u proizvodnji serotonina. Kada imate dovoljno serotonina u cirkulaciji, osećaćete se opuštenije i stres ostaje zajedno.

    1. Snižava krvni pritisak

    Postoji razlog zašto se susamovo ulje koristi u kuvanju od davnina. Seme susama pomažu u prevenciji hipertenzije zbog visokog sadržaja magnezijuma. Studija objavljena u Iale Journal of Biology and Medicine otkrila je da susamovo ulje može smanjiti krvni pritisak, smanjiti peroksidaciju lipida i povećati nivo antioksidansa kod pacijenata sa visokim BP. Istraživači su takođe otkrili značajno smanjenje telesne težine i indeksa telesne mase (BMI) kod ispitanika koji su bili jestivo susamovo ulje tokom 45 dana.

    Polinezasićene masti i susamin prisutni u susamovom ulju takođe pomažu u održavanju nivoa krvnog pritiska.

    Zahvaljujući prisustvu magnezijuma - 505 mg (126% DV) po šolji, susamovo seme i susamovo ulje dobro dođu u borbi protiv dijabetesa. Magnezijum zajedno sa ostalim mineralima i vitaminima smanjuje nivo glukoze u krvi i sprečava rizik od dijabetesa. Pilot studija sprovedena na preosetljivim dijabetičarima pokazala je da jestivo susamovo ulje može smanjiti BP i nivo glukoze u plazmi.

    1. Poboljšava čvrstoću kostiju

    Održavanje nivoa bakra, kalcijuma i cinka putem prehrambenih izvora presudno je za rast kostiju. Da biste poboljšali rast i razvoj kostiju, u ishranu treba dodati seme susama i susamovo ulje jer sadrže više kalcijuma nego čaša mleka. Takođe je utvrđeno da se susamovo ulje ubrzava zarastanje kostiju ili njihov ponovni rast.

    Štaviše, kako starite, minerali u susamovom ulju pomažu u sprečavanju osteoporoze i promena kostiju povezanih sa starenjem.

    Reč opreza

    Konzumiranje susamovog ulja je sigurno, ali pošto sadrži velike količine omega-6 masnih kiselina, preporučili bismo da ga koristite umereno.

    Ako ste alergični na seme susama, nemojte ga konzumirati ili lokalno koristiti, jer može pogoršati Vaše zdravlje.

    Ako uzimate antikoagulanse ili razređivače krvi, trebalo bi da se obratite lekaru pre nego što susamovo ulje postane deo Vaše dijete. Jer smanjuje krvni pritisak i razređuje krv.

    Trudnice i dojilje treba da budu izuzetno oprezne kada konzumiraju seme susama ili ulje jer ima svojstva koja indukuju hormone.

    Susamovo Ulje Protiv Stresa I Depresije La PIEL Lana Jurcevic


    Komentariši

    Komentari moraju biti odobreni pre objave

    ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

    BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

    Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

    PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

    Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

    VELIKA ZAJEDNICA

    Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.