TIHI UBICA

  •  ponedeljak, 7.11.
  • 06:22 ujutro

„Zamrznuta“, ali zadovoljna. Izašla sam iz tog tuša kao pobednik. „Uspela sam” – radosno vrišti mala Lana u meni. Moram priznati, dobar početak dana – oblačim se i pevam „Ništa mi neće pokvariti dan”. Danas sam godinu dana starija, ali i mudrija.

To sam ja. Ja sam jutarnja osoba i zauvek se utrkujem sa svojim mislima, zadacima i planovima. Laptop se već zagrejao, a misli su mi u šestoj brzini. Teško se i sporo isključujem i zato je ovo jedna od stvari u koje ulazim. Zajedno sa vama, krećem u ovu 30-dnevnu avanturu i izazov pod nazivom #PomicemSvojeGranice. Svakog ponedeljka biće tema o kojoj ću pisati, neke su me „tresle“, a o nekima nikada nisam pričala. Do sada.

Uopšte nije važno da li imate sličnosti sa mojim životom i kakav ste tip, nije važno da li se identifikujete sa mojom svakodnevicom jer smo svi jednaki u jednom: a to je da se svako od nas bori sa nečim. Svi imamo svoje lične izazove koje treba da prevaziđemo.

Kako i čime smo merili svoje dosadašnje uspehe? Zvanjem koje imamo i platom? (ili autom koji vozimo, stanom/kućom u kojoj živimo i materijalnim stvarima kojima se dokazujemo drugima i sebi?).

Danas se to menja. Biti uspešan znači dobro balansirati svoj život. U kojoj ima svega po malo. To je jedna od mojih želja danas, kada mi je rođendan. Biti uspešan znači voditi računa o sebi, svom mentalnom i fizičkom zdravlju, odvajati vreme za stvari koje te čine srećnim, raditi, i da, sjajno je imati titulu i platu koja te zadovoljava, ali je takođe važno da pronađite svoju svrhu i svoj mir.

Da li je lako biti uspešan? Nije. Da li sam uspešna? Na papiru bi mogli reći da, u glavama drugih ljudi? Verovatno. U svojoj? Ne još u potpunosti. I zato je ovaj izazov, jedan od mnogih na koji sam se „bacila“. Nema boljeg osećaja i zadovoljstva od kretanja sa mesta, otkrivanja nekih novih dimenzija, upoznavanja sebe, izazivanja sebe, udaljavanja malo od onoga što jesmo svaki dan i onoga što ponavljamo bez prestanka, u krug.

Zona udobnosti. U njoj je prijatno, toplo, lako i lepo se u nju možete ušuškati... ali je tihi ubica. Ubica ličnog razvoja i napretka. I zato se nikad ne bih vratila u dvadesete - sad mi je mnogo ljepše i bolje biti u svojoj koži. Volim sebe, imam bolje mišljenje o sebi, samu sebe sam vodila za ruku sve ove godine i bila si prijatelj. Čitala sam, proučavala, istraživala... 

I zato je ovaj IZAZOV. Da nas katapultira iz naše zone komfora, da se lično uverimo koliko smo u nju  „uljuljkani“ i koliko smo zapravo psihički jaki. Izloži se nečemu što ti nije prijatno i vidi koliko si u stanju da to savladaš snagom volje i -  izdrži. Ko se više boji hladnog tuša? :-D

Savršen test za svakog od nas. Pogledaj sebe iz druge perspektive i vidi gde si slab. A onda "ojačajt taj mišić". Dan za danom, malo po malo... A kad imaš volje, kad imaš snage uma – nema toga što ne možeš postići. I ako ništa, bićemo svi zajedno ovog meseca "u istom sosu" :). U toj istoj hladnoj vodi, pod tim istim hladnim, oslobađajućim tušem... Kolektivna energija je strašno moćna stvar. 3, 2, 1, IDEMO! <3

Pišite svoja iskustva i kako je prošlo, ispod u komentarima, pratimo jedni druge!

OVDE PROČITAJ VIŠE O IZAZOVU 

 


Komentariši

Komentari moraju biti odobreni pre objave

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

VELIKA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.