Zašto samo piling ponekad nije dovoljan?

Zašto samo piling ponekad nije dovoljan da naša koža izgleda sjajno, zdravo i meko na dodir?

Koža je naš najveći organ i omotač je tela koji je u direktnom kontaktu sa spoljnim svetom. Štiti telo od mehaničkih povreda, štetnog UV zračenja i patogenih organizama, odnosno prva je linija odbrane od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama.

Učestvuje u procesima sekrecije koje obavljaju žlezde kože i prima spoljne stimuluse kroz brojne receptore koji se nalaze u njoj - za toplotu, hladnoću, dodir, pritisak i bol.

Zbog svega ovoga moramo posebnu pažnju obratiti na njegu i održavanje, odnosno moramo redovno i na pravi način da se odnosimo prema njemu.

Poznato je da je Kleopatra u drevnom Egiptu primenjivala masažu i nanosila piling od morske soli na kožu. Koža je izuzetno meka i uklanja mrtve ćelije i podstiče cirkulaciju kože. Pilingi su poput poslastice u svetu nege kože. Ne bi trebalo da služe kao zamena za gel za tuširanje, ali propustite pravu poslasticu ako potpuno preskočite piling.

Redovni piling tela daje koži lep i zdrav izgled, što je ključna stvar u nezi kože lica i tela! To je proces kojim uklanjamo mrtve rožaste ćelije kože i podstičemo rast novih zdravih ćelija. Za razliku od kože tela, preporučujemo tretiranje kože lica specijalnim proizvodima namenjenim isključivo nezi lica. Obnavljanje kože i rast novih zdravih ćelija utiču na funkciju, strukturu i izgled kože. Redovni piling tela omogućava koži da ravnomerno potamni, podstiče bolju cirkulaciju krvi, smanjuje ili sprečava nedostatke kože poput hiperpigmentacije, strija, manjih ožiljaka, uraslih dlačica itd. Piling otvara pore nakon kojih koža bolje „diše“ i omogućava joj da bolje upija negu kože poput hidratantnih krema, seruma, ulja...

Posebno je dobro napraviti piling tela pre odlaska na more. Ovo će vašu boju učiniti ravnomernom i besprekornom. Redovni piling za telo može poboljšati cirkulaciju, izgladiti suva područja na koži i očistiti pore. Nekada su pilinzi za telo možda bili pregrubi i grubi za vašu kožu. Ali najnovije formule kozmetičkih proizvoda daju odlične rezultate, a pored toga neguju kožu.

Zašto je važno napraviti piling?

  • Toksini - kada telo oslobađa toksine, jedan od načina uklanjanja je preko kože. Pilingom kože uklanjamo toksine koji se nalaze na njenoj površini i podstičemo rast novih ćelija
  • Celulit - posebna tehnika pilinga koja poboljšava cirkulaciju, odnosno poboljšava protok krvi i drugih telesnih tečnosti, što kožu čini čvršćom i zdravijom.
  • „Skin glow“ - postoje različiti sastojci koji se koriste za piling. Jedna od najčešće korišćenih je morska so ili šećer. Oni u kombinaciji sa ostalim sastojcima (ulje, esencije) daju koži novi i svež izgled.
  • Opuštanje - zahvaljujući tehnici pilinga, pokretima sličnim pokretima u masaži i delovanju esencijalnih ulja i soli, piling takođe deluje umirujuće na telo i izaziva opuštanje celog tela.

    Koje vrste pilinga postoje

    Mehanički piling koristi mehaničku silu, odnosno vrši fizičko uklanjanje mrtvih ćelija kože. Uključuje upotrebu abrazivnih sastojaka poput morske soli, šećera, mlevenih zrna kafe, u kombinaciji sa nekom masažom ili esencijalnim uljem. Za razliku od tela, piling za lice mora biti mnogo nežniji, sa malim, okruglim i finim abrazivnim sastojcima.

    Drugi, agresivniji i efikasniji oblik mehaničkog pilinga za kožu lica je mikrodermabrazija. Budite pažljivi sa ovim tretmanom, jer jako tanači kožu, pa previše učestalih tretmana može više naštetiti nego koristiti. Za ovaj oblik pilinga koriste se posebni uređaji sa kristalnim ili dijamantskim glavama. Hemijski piling koristi enzime, voće (AHA) i betahidroksi kiseline (BHAS) koji oslobađaju supstance slične lepku i tako u potpunosti ljušte kožu držeći mrtve ćelije na okupu. Može biti nežno ili prilično agresivno, sve zavisi od snage i vrste sastojaka koji se koriste. Može se koristiti za lice i telo. Hemijski piling za lice može biti jači, dok je za telo nežniji.

    Vaznost Pilinga Za Telo Benefiti

    Piling kože jedan je od tretmana koji uklanja stare i mrtve ćelije sa površinskog sloja kože - epidermisa. Zbog normalnog fiziološkog procesa koji uključuje svakodnevnu zamenu ćelija, kao i zbog mogućeg nakupljanja istih, tretman pilinga je važan deo lične zdravstvene higijene. Eliminisanjem sloja mrtvih ćelija sprečavamo njihovo nakupljanje na površini, poboljšavamo disanje kože i tako olakšavamo apsorpciju lekovitih sastojaka iz različitih preparata koje nanosimo na njenu površinu. Ako se redovno i pravilno radi, piling čisti, hidrira i daje koži svežiji izgled, čineći je mekšom i glađom.

    Piling treba raditi jednom do dva puta nedeljno, u zavisnosti od stanja kože. U izuzetnim situacijama, na primer ako je koža izuzetno suva ili postoji problem kao što su urasle dlake, piling se može češće raditi. Pored toga, pravovremenu upotrebu pilinga igra veliku ulogu. A naizgled zdravoj koži potreban je i povremeni piling da bi je osvežio, dao joj još lepši i blistaviji izgled, ali i zdravu boju. Takođe, ne bi bilo loše da se obratite dermatologu ako imate određeno stanje kože i niste sigurni da li uopšte smete da napravite piling. Obično je najlakše napraviti piling tela pod tušem ili kadom. Nežno ga kružnim pokretima umasirajte u kožu i temeljito isperite toplom vodom.

     

     

    Na šta obratiti pažnju

    Uvek budite oprezni sa osetljivom i starijom kožom lica. Ne preporučujemo upotrebu pilinga namenjenog telu na licu, jer upotreba grubljeg pilinga može prouzrokovati mikro oštećenje kože lica.

    Veoma je lako preterati sa pilingom. Da se ​​ovo ne dogodi, obratite se dermatologu o proizvodu koji bi najbolje odgovarao vašoj koži, kao i o učestalosti tretmana. Izbegavajte ljuštenje tokom leta i vrlo sunčanih dana. Ne preterujte sa mikrodermabrazijom i hemijskim pilingom, jer mogu dovesti do uklanjanja zaštitnog sloja kože i prekomerne izloženosti dermisa. Uvek napravite pauzu između pilinga i depilacije.

    Suva koža

    Ni najluksuznija krema neće moći da ispuni svoj cilj ako se ne rešite mrtvih ćelija. Zbog suvog vazduha i hladne klime, prirodni proces pilinga je usporen, što znači da se na površini kože zadržava više mrtvih ćelija. To dovodi do osećaja zategnutosti i osetljivosti, pa je potrebno redovno, jednom ili dva puta nedeljno da se vrši piling, osim za osetljivu i nadraženu kožu gde treba izbegavati bilo kakvo trenje.

    SUVA koža je nažalost jedan od najčešćih problema sa kojima se mnoge žene danas suočavaju. Neophodno je razumeti obrasce suve kože i faktore koji doprinose suhoći kože. Nega kože naravno igra veliku ulogu, ali ponekad piling i razni losioni za telo nisu dovoljni. Zašto?

    Koža deluje kao zaštitna barijera i zbog toga je izložena i spoljnim i unutrašnjim uticajima. Neki od UNUTRAŠNJIH FAKTORA koji utiču na isušivanje kože su:

    • disfunkcija lojnih i znojnih žlezda
    • genetski nedostatak proteina filagrina, koji je zaštitna barijera protiv spoljnih uticaja i odgovoran je za povećani gubitak vode i suvu kožu
    • dijabetes i otkazivanje bubrega mogu dovesti do promena u stanju kože
    • raspadanje vezivnog tkiva kože zbog čega koža ima manju sposobnost vezivanja vode i tako gubi snagu
    • hiperpigmentacija i strije se javljaju tokom trudnoće što se može sprečiti korišćenjem pilinga (ili smanjenjem vidljivosti strija ako su već stvorene)
    • tokom menopauze dolazi do pada nivoa estrogena što takođe može dovesti do suve kože

    Neki od SPOLJNIH FAKTORA koji su izuzetno važni i mogu učiniti kožu osetljivijom i sklonijom isušivanju su:

    • UV zračenje, pa je izuzetno važno zaštititi kožu od štetnog UV zračenja, naročito leti (za to se pobrinula naša krema za telo Sun BABE sa SPF 30)
    • zimi niske temperature smanjuju lučenje lojnih žlezda i izazivaju suvoću kože
    • niska vlažnost može prouzrokovati dehidrataciju kože
    • agresivna sredstva za čišćenje, deterdženti, proizvodi za veš, sapuni i drugi higijenski proizvodi ..
    • suva koža može biti neželjeni efekat nekih lekova
    • stres takođe utiče na pojavu suve kože

    Pored kozmetike za suvu kožu, hidrirajte iznutra - pijte puno vode i biljnih čajeva. A da biste dodatno vlažili telo, u svakodnevnu ishranu uključite hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama koje blagotvorno deluju na kožu, poput hladno ceđenog lanenog ulja, ribe, orašastih plodova i avokada. Svaki dermatolog će vam reći da osnovna nega kože podrazumeva redovnu hidrataciju, odgovarajućim hidratantnim kremama koje je štite od gubitka vlage. Za najbolji efekat zdrave, negovane i hidratizovane kože predlažemo naše Hydra BABE mleko za telo, koje pored 7 ulja sadrži i koenzim Q10, ali i hijaluronsku kiselinu koja je jedan od najvećih ovlaživača koji vezuju vodu i zadržavaju kožu hidriranom i zdravom, mekanom na dodir.

    Pravilna ishrana i dovoljna količina vode, fizička aktivnost i dobar san važni su za regeneraciju i obnavljanje kože.

     

    Mehanički pilinzi poput naših Sugar, Coffee i Matcha BABE pilinga sadrže sitne čestice soli ili šećera i mehanički uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože. Pored prirodnih žitarica, naši pilinzi sadrže i sastojke koji kožu čine mekom, glatkom, mirisnom i negovanom. To su, na primer, ulje jojobe, bademi, pšenične klice, avokado, argan, makadamija, shea maslac, vitamin E... Miris narandže i vanile, miris čokolade, narandže i kaf ... Ili miris citrusa? Zavisno od toga šta volite :)

    Piling se može kombinovati sa masažom, a često su uvodni postupci u nekim specijalizovanim tretmanima jer čiste kožu, podstiču cirkulaciju i limfni sistem i pripremaju telo za masažu, omogućavajući tako lakši prodor lekovitih sastojaka u dublje slojeve kože.

    Održavanje dobrog zdravlja i izgleda putem banjskih tretmana može biti vrlo korisno, zbog čega su pilingi tela jedan od sjajnih načina da održavate kožu zdravom i lepom. Ako razmišljate o poseti nekoj od banja, definitivno uključite piling u svoj izbor, a ako to želite da uradite kod kuće, nemojte dugo čekati. Prednosti su neverovatne.

     

    Koža je naš najveći organ, pa se brinite o njoj <3

    Prirodni Pilinzi Za Telo La Piel Sugar Matcha I Coffee Babe

    Komentariši

    Komentari moraju biti odobreni pre objave

    ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

    BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

    Iskoristite besplatnu dostavu za sve porudžbine veće od 4600 RSD, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a mi Vam vraćamo novac.

    PROFESIONALNOST I BEZBEDNOST

    Vaša koža nam je najvažnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije skincare sastojke koji će duboko nahraniti kožu Vašeg tela i lica.

    VELIKA ZAJEDNICA

    Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici koja broji na hiljade lepih i negovanih devojaka koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode.